• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Diyabet kampında mutlu döndüler

Diyabet kampında mutlu döndüler
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Bursa’da düzenlenen ‘Diyabet Kampı’ndan dönen Hakkarili çocuklar, memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2-9 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bursa’daki DSİ Tesisleri’nde düzenlenen ve Hakkari’de 4 olmak üzere Türkiye genelinde 67 diyabet hastasının katıldığı kamptan dönen Hakkarili çocuklar, aileleri ile birlikte Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk’e teşekkür ziyaretinde bulundular.
 
Diyabet hastası çocuklar ve aileleri ile yakında ilgilenen Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, çocukların kamptan memnun dönmelerinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi.
 
Türk, “Bir süre önce Kocaeli Üniversitesi ile Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği arasında yapılan protokol gereği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun’un kamp konusunda büyük desteklerini gördük. Kocaeli’nde diyabet hastaları kampı var. Hakkari’de 4, Türkiye genelinde ise 67 diyabet hastası çocuk bu kampa katıldı. Oradaki hocalarımız ve sağlık personelleri diyabetle nasıl yaşanılabileceği şeklinde bir eğitim programı verdiler. Emeği geçen Şükrü Hatun hocamıza ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“ÇOCUĞUM KAMPTA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİ”
 Diyabet hastası 10 yaşındaki İnanç Taş’ın babası Abdurrahim Taş, çocuğunun kampta çok şey öğrendiğini ifade etti. Taş, “Daha önce çocuğum hiç kampa gitmemişti. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun’un düzenlediği kampa çocuğum ile birlikte 4 çocuk katıldı.
 
Giden çocuklar kamptan çok memnun kalmışlar. Diyabetli çocuklarımız tam teşekkülü enjeksiyon kullanmasını bilmiyorlardı. Kalçadan, karın kısmından ve kollarından bu çok önemli durumu kampta öğrenmişler. İnsülin kullanan çocukların bunları bilmesi şart, çünkü hayati etkileyen bir durum.
 
Bunları bilmediği takdirde ise yaşam tarzlarını etkiliyor. Kampta diyabetle nasıl yaşayacaklarını ve hayatlarını devam edebileceklerini öğrenmişler. Çocuklarımız kamptan baya memnun ayrılmışlar. Hakkari’den diyabet kampındaki tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına selam gönderiyorum ve Prof. Dr. Şükrü Hatun hocamızın ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.
 
“DİYABET HASTALARINI KAMPA BEKLİYORUZ"
Çocuklarla birlikte Bursa’ya giden Hakkari Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Ferman Aytaş ise, Hakkari’de bulunan tüm diyabetli hasta çocukların kampa katılması gerektiğini söyledi. Aytaş, “Kampta diyabet hastaları çocuklara en başta diyabet arkadaş olmaları gerekliliği anlatıldı.
 
Zaten çocuklar diyabetle arkadaş oldukları için her şeyi biliyorlardı. Ama kampta bunu detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı buldular. Kampta bulunan 67 çocuğa enjeksiyonlarının kendilerinin yapılması öğretildi. Burada herkese diyabetle nasıl yaşanması gerektiği öğretildi. Çocukların kendilerine karşı güvenlerini yitirmemesi konusunda detaylı bilgiler verildi. Buradaki çocuklar en azında kendileri gibi arkadaşlarının olduğunu öğrendiler.
 
Spor yaparak şekerlerinin düşebileceğini öğreniyorlar. Enjeksiyonlarını nerden nasıl yapmalarını ve ‘şekerim kaçsa kaç yapabilirim’ şeklindeki dozlarını öğrendiler. Çocuklar açısından kampın çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Hakkari’de diyabet hastası olup kampa katılmayanlarında bundan sonraki düzenlenecek kampa katılmalarını istiyoruz.
Diyabet kampı'nın sadece diğer illerde değil Doğu’da da yapılmasını istiyoruz” dedi.
 
Diyabet hastası Kader Yılmaz (10), İnanç Taş (10), Taner Yüce (13) ve Gökhan Demir (17) ise kampın çok güzel olduğunu ve arkadaşları ile birlikte eğlendiklerini söylediler. Çocuklar, “Şeker hastalığı ile ilgili birçok konuda bilge aldık. Şekerimiz kaç iken kaç olacağını öğrendik. Kamp güzeldi, iyi geçti. Yeni arkadaşlar edindik. Yüzdük eğlendik. Harika bir duygu olduğunu söyleyebiliriz. Doktor ve hemşireleri çok iyiydi. Bizi misafir eden doktor ve hemşirelere teşekkür ediyoruz” dediler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 
diyabet-2.jpg
 
diyabet-1.jpg
 
diyabet-3.jpg
 
diyabet-4.jpg
 
diyabet-5.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 5304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim