• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kaya: Adaletsizlik devam ediyor

Kaya: Adaletsizlik devam ediyor
BDP eski yöneticilerinden Kenan Kaya, kardeşi Sinan Kaya’nın yakalanıp ceza verilmesi ile birlikte sessizliğini bozdu.

Kenan Kaya, Osmanlı döneminden günümüze Kürt halkına ve diğer halklara karşı toplumun iradesini ve itibarını kırmak için farklı yol yöntemler denendi. Osmanlı döneminde farklı konuşan, düşünen ve hareket eden toplumların itibarlarını kırmak için o toplumların erkek çocuklarını itibarsızlaştırmak için tecavüz ederlerdi dedi.

Kaya,”Bu zihniyet üzerine kurulan Türkiye devleti 91 yıllık süreç içerisinde Kürt halkına karşı her türlü yol yöntemi güne yada zamana uydurularak günümüze kadar da devam ettirmişlerdir. Şeyh Said isyanı, Dersim isyanı, Ağrı isyanı, Sason isyanı ve benzeri isyanlarda farklı bahaneler uydurularak Kürt halkı imha inkar asimilasyon soykırımlarla karşı karşıya bırakıldı.

Cumhuriyetin kuruluşundan 2009’a kadar farklı yöntemler denendi. Hiçbir şekilde Kürt halkının onurlu duruşunu kıramadılar.  AKP iktidarı 2009 yılında yerel seçimlerden sonra dönemin adalet bakanı bunlar Ermenistan’a dayandı söylemi Şeyh Said isyanında din ve devlet elden gidiyor söyleminin günümüzdeki tezahüratıdır. Bu söylemlerle beraber AKP iktidarı geçmişten farklı bir yol denedi. Bu yol Kürt halkının onurlu mücadelesini kırmak için çok tanrılı döneme geçiş yaptı. Kendisine bağlı cemaat, polis, asker, savcı ve hakimleri tanrılaştırdı. 

"KCK ADI ALTINDA 10 BİN İNSIMIZI TUTSAK ETTİLER"

İnsanları uyruğuna ve yüzlerine bakılarak KCK adı altında 10 bine yakın insanımızı tutsak ettiler. Kendisini Müslüman ve dindar gösteren AKP zihniyeti insanların yüzüne bakarak suçlu muamelesi ile yargılaması akıl alır bir yöntem değildir. Bu hakkı Allah c.c meleklerine peygamberlerine bile vermemiştir. Bu hak sadece kendisindedir. Fakat AKP iktidarı bu hakkı kendilerinde görmeleri ile kendileri rab ilan etmişlerdir. Bu Allah’a şirk koşmaktır.

KCK operasyonlarında ben kendim de tutuklandım. Bu tutuklama kararını AKP, cemaat, savcı, polis, hakim, memur-sen ve bunlara yakın kişilerin işbirliği ile gerçekleştirildi. Ben burada kurum ve şahıslara sesleniyorum. İğne ucu kadar şeref ve namus sahibiyseniz çıkıp bunları tek tek açıklarsınız. Sadece Cemaati hedef göstererek bu işin içinden çıkamazsınız. Bu cemaat sizin bilginiz dışında hiçbir şey yapmadı. Tamamı sizden destek alarak bu operasyonları gerçekleştirdi.

Bu adaletsizlik halen devam etmekte ve arkadaşlarımız cezaevlerinde rehin tutulmakta ve de sahte senaryolarla cezalandırılıyor. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve yerine ağır ceza mahkemelerinin getirilmesi sadece göz boyamaktır. Ağır ceza mahkemeleri şimdiden DGM ve özel yetkili mahkemeleri aratır duruma geldi. Hukuksuzluğun adaletsizliğin en büyüğü bugün ağır ceza mahkemeleri tarafından uygulanmaktadır”

“KARDEŞİM HER DEFASINDA GÜVENLİK BAHENESİ İLE MAHKEMEYE GETİRİLMEDİ”
Bir yıla yakın bir süredir mahkemeler yeni yasa ile beraber Hakkari 1. ağır ceza mahkemesinde görülmektedir. Ama ne yazık ki bu mahkemeler şuana kadar hiçbir rehin arkadaşımızı mahkemeye getirmemişler.

Mahkemeler kendin çal kendin oyna dan öteye gitmemektedir. İki yıldır cezaevinde rehin tutulan kardeşim BDP Merkez İlçe Başkanı görevinde iken tutuklanan Sinan Kaya Hakkari’de görülen 10 duruşmada bir kez olsun hakim karşısına çıkarılmadı. Her defasında güvenlik bahanesi ile mahkemeye getirilmedi.

Buradan bu ülkenin Cumhurbaşkanına Başbakanı’na ve Adalet Bakanına, tüm AKP iktidarına sesleniyorum. Rojava’da tampon bölge ve güvenlik bölge oluşturacağına gelin Hakkari - Van arasında güvenliğinizi sağlayın ondan sonra gidin Rojava’da güvenlik bölgesini oluşturun.

Hakkari - Van arasında güvenliği sağlayamayan bir ülke hangi yüzle bir başka ülkenin güvenlik bölgesini oluşturur. Bütün KCK tutuklamalarında aynı senaryolar uydurularak arkadaşlarımız rehin tutulmaktadır”

“SAVCILARA BASKI YAPIP TUTUKLAMALARI SAĞLADILAR”

sinan-kaya.20141112105950.jpg

Mahkeme süresi boyunca gizli tanıklara sorulması için hazırlanan sorulara mahkeme gizli tanıklara sormamıştır. Açık beyanda bulunanlar mahkemeye getirilmiyor. Aynı dosyada yargılanıp Van özel yetkili mahkemesi tarafından yargılanıp serbest bırakılan Sinan Kaya o dönemde Cemaate yakınlığı ile bilinen TEM şube müdürü Abdulmuttalip Günay ve paralel yapı operasyonunda göz altına alınan polis arkadaşları savcılara baskı uygulayarak yeniden tutuklanma kararı verdirmişlerdir”

“BİNLERCE İNSANIMIZ HALEN ZİNDANLARDA”

Daha önceki dosyasına Hakkari’deki patlamayı ve gizli tanıkları çoğaltarak yeni bir senaryo ile tutuklatmıştır. Hakkari ağır cezada görülen mahkemede Sinan Kaya patlamada beraat etmiştir. Diğer bütün beyanlarda çürütülmüştür. Hakkari ağır ceza mahkemesinde görülen 10 duruşmaya getirilmeyen Sinan Kaya mahkeme heyetinin kendisini görmemelerine ve konuşmamalarına rağmen örgüt üyeliği suçlaması ile cezalandırılarak 7,5 yıl mahkum ettiler.

Sinan Kaya gibi bugün binlerce arkadaşımız zindanlarda aynı durumla karşı karşıyadır. Kardeşim Sinan Kaya mahkum edildi diye bunları dile getirmedim. Kardeşimin Önderlik sahasında bulunmasından büyük onur ve şeref duyuyorum. Buradan bugün sistemle hareket eden insanlara Önderliğin 21 Mart 2013’teki tarihi manifestoda Ortadoğu coğrafyasında yaşayan bütün halklar kendi özüne döndü, söylemini hatırlatarak bu insanların da kendi özüne dönmelerini diliyorum” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 7546 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim