• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

1 Eylül barış şöleni

1 Eylül barış şöleni
Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu ölümlere dur demek ve Barışa güçlü bir ses vermek için “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle yürüyüş ve şölen düzenledi.

Öğle saatlerinde şehir stadyumu önünde başlayan barış şölenine Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcıları Metin Kazandıoğlu, Abdullah Kılıç, Çukurca Belediye Başkanı Ziro Koç, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, eski BDP il Başkanları M. Sıddık Akış, Hasan Güzel, Hivzullah Kansu, İHD Başkanı İsmail Akbulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Burada toplanan kalabalık çalınan davul zurna eşliğinde halkla birlikte uzun süre halay çektiler. Şölene Daha sonra Kürtçe ve Türkçe yazılı “Toplumsal Barış İçin Tecrit Değil Müzakere” pankartı eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Şehir stadyumunda davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüş Bulvar Caddesine kadar devam etti. Yürüyüş sırasında sık sık barış hemen şimdi sloganları atıldı.

 

ihd-baskani-ismail-akbulut-1.jpg

Burada bir konuşma yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, birlik ve beraberlik içersinde huzur içinde yaşamak istediklerini belirtti. Akbulut,”Huzurun sağlanması için kanın durması gerekiyor. Kanın durması içinde bölgedeki operasyonların son bulması gerekir. Bu coğrafyada yaşayan herkes barıştan ve kardeşlikten yanadır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise burada Kürtçe bir konuşma yaparak, kim olursa olsun zulüm yaparsa o kişi deccaldır dedi.

 

belediye-baskani-fadil-bedrihanoglu-1.jpg

Bedirhanoğlu,”Bakın Firavun veNemrut halkı üzerinde baskı kurarak istediğimiz olacak yani halka biz sizin Allahınız biziz dediler. Bunların zihniyetinde olanlar var bunlarda Erdoğan, Kenan Evren’dir. Bakın ister Kürt ister Türk  olsun kim zulüm yaparsa o deccaldır. Allahın bize verdiği dili yasaklamaya çalışıyorlar ve özgürlüklerimizi kısıtlıyorlar. Bizler bu ülkede hep beraber barış ve kardeşlik içersinde yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından çalınan davul zurna eşliğinde çekilen halayların ardından barış şöleni olaysız bir şekilde sona erdi.

 

solen-1.jpg

 

baris-122222222.jpg

solen-2.jpg

solen-3.jpg

solen-4.jpg

solen-5.jpg

Bu haber toplam 6129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim