• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

102 güvenlik korucusuna özel giyim malzemesi dağıtıldı

102 güvenlik korucusuna özel giyim malzemesi dağıtıldı
Hakkari Valiliği tarafından karma ve operasyon timinde görevli 102 güvenlik korucusu için alınan ve her türlü şartlara karşı dayanıklı olan malzemeler İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle güvenlik korucularına teslim edildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde karma ve operasyon timinde görevli güvenlik korucularına düzenlenen malzeme dağıtım törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz katıldı.

  Vali Toprak burada korucuları selamlayarak daha sonrada su geçirilmez, yanmaz “sırt çantası, Hücum yeleği, Eşofman, Pançoları”malzemeleri inceledi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Vali Toprak’ın huzurunda su geçirmez ve yanmaz panço üzerinde bir deney yaptı. Bir rütbeliye giydirilen panço’ya komutan su dökerek suyun geçirip geçirmediği testini yaptı. Su geçirmeyen panço güvenlik korucularından da tam not aldı.

Güvenlik korucularına hitap eden Vali Toprak, sizler için yeni malzemeler aldık. Hakkari başlı başına özel bir bölge, coğrafyası çok sert, çok güzel olmakla beraber çok büyük zorluklarda barındırıyor dedi.

  Bu göreve talip olan güvenlik korucularına tek tek teşekkür eden Vali Toprak,”Devletimizin, milletimizin, vatanımızın bekası için çok önemli görevler aldınız. Mehmetçiğimiz ve polisimizle beraber göreve çıktınız. Bundan sonra da devam edeceksiniz.



Bizim de görevimiz idare, valilik ve jandarma olarak sizlerin bu görevleri en konforlu şartlarda yerine getirebilmeniz yani en zor şartlar altında yapmış olduğunuz bu görevde ayakkabınızdan üstünüzdeki kıyafete, sırtınızdaki çantanıza kadar en iyi donanımla en iyi kalite malzeme ile sizleri bu görevlere göndermek.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimiz bu konularda büyük bir hassasiyet içerisinde. Bizde jandarmayla beraber öncelikli olarak siz seçilmiş bu arkadaşlarımıza öncelik tanıyarak, hemde Hakkarili bir işadamımıza burada faaliyet yürüten bir tekstilcimize gerçekten su geçirmeyen, yanmayan, yıpranmayan soğuğa ve rüzgara çok dayanıklı birinci sınıf malzemeden hem hücum yeleklerinizi, sırt çantalarınızı, pançoları, aynı zamanda her türlü şartlarda dayanıklı şekilde malzemeleri temin ettik ve burada yaptırdık.

Bu da Hakkari adına güzel bir gelişme kimseye ihtiyaç duymadan bu güzel malzemeyi burada ürettik. Tabi il jandarma komutanımız bu konu üzerinde uzun zamandır çalışma yapıyor. Malzemelerin hem kullanışı manasında hemde kalite manasında huzurunuzda kısa bir inceleme yaptık. Gerçekten suya ateşe çok dayanıklı bir malzeme. Burada bir konuya daha değinmek istiyorum bot konusu gündeme gelmemişti. Suya dayanıklı 150 adet bot siparişi verdik inşallah en kısa sürede gelecek.

Çok özel üretilmiş 1,5 yıl suda, çamurda, karda bekletilip araştırma geliştirmesi yapılan özel botlardır. Bu malzemeler sayesinde bundan böyle tam donanımlı olarak göreve çıkacaksınız. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Sizlerin özlük haklarınız hakkında da devletimiz, hükümetimiz çalışmalar yapıyor.

Emekli priminden maaşınıza  ve zamlara kadar. Sizler operasyonel bir güç olduğunuz için inşallah başka düzenlemelerde olacak. Sizlerden isteğimiz bu kutsal görevi aynı heyecanla sürdürmenizdir. Sizi Allah’a emanet ediyorum Allah yardımcınız olsun. Allah hepinizi esirgesin diyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali ve beraberindekiler güvenlik koruculara “Sırt çantası, hücum yeleği,panço ve eşofmandan oluşan malzemeler dağıtıldı. Vali Toprak güvenlik korucularını öperek Allah’a emanet ol deyip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Haber: Feyzullah Taş/İHA

guvenlik-korucularina-ozel-malzeme-m.jpgguvenlik-korucularina-ozel-malzeme-2.jpgguvenlik-korucularina-ozel-malzeme-1.jpg
 

Bu haber toplam 4505 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tır, otomobilin üzerine devrildi: 4 ölü11 Mart 2024 Pazartesi 20:25
  • Van Özalp' ta trafik kazası 4 yaralı10 Mart 2024 Pazar 12:48
  • Jandarmadan Altın Operasyonu07 Mart 2024 Perşembe 10:21
  • Kaçaklar jandarmadan kaçamadı06 Mart 2024 Çarşamba 21:45
  • Hakkari'de aranan 107 şahıs yakalandı06 Mart 2024 Çarşamba 21:42
  • Hakkari emniyetinde kapsamlı trafik denetimi01 Mart 2024 Cuma 09:15
  • Hakkari'de 221 kilo külçe altın ele geçirildi28 Şubat 2024 Çarşamba 14:13
  • İtfaiye ekibi tehlikeli kayaları indirdi28 Şubat 2024 Çarşamba 14:05
  • Vali Ali Çelik "Asayiş brifingini inceledi"27 Şubat 2024 Salı 15:40
  • Hakkari polisi bilgilendirmeye devam ediyor27 Şubat 2024 Salı 09:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim