• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

112 Acil Çağrı Merkezi…

Murat Taş

Bütün dünya Covid19 salgını ile mücadele etmekte, Ülkemiz yaklaşık olarak 1 senedir büyük bir mücadele içinde salgının bitmesi için çalışmaktadır. Hakkâri salgının başladığı ilk günden bu güne kadar aldığı tedbirlerle salgının en azına indirmek için büyük bir çaba ve emek sarf etmektedir. Hakkâri son aylarda salgınla mücadelesinin meyvelerini almakta olup haritada ilimiz mavi kategoride yani düşük risk gurubuna girdi. Hakkâri örnek gösterilen illerin başında gelmektedir.

Unutmamak gerekir mavi kategoride olmamız örnek il olmamız bizi rehavete sürüklenmemeli, salgın riski bitmemiş dün olduğu gibi bugünde yarında alınan tedbirleri elde bırakmamalıyız. Salgınla olan mücadelemizi sonuna kadar devam etmeliyiz.

İlimizde vaka sayılarının azalması ve örnek illerin başında olmasında en büyük etken ilimizin başarılı valisi İdris Akbıyık ve onun çalışma arkadaşlarıdır. Hakkâri halkının duyarlı davranışı ve tedbirlere uymalarını da unutmamak gerekir.

Salgınla mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere çoğu kurumlarımız büyük emek sarf etmektedirler.

Sağlık çalışanlarının emeklerini yapılan olağanüstü mücadeleleri sayesinde nice canlar kurtarılmıştır. Bunun yanında sağlık çalışanları yaşanan salgında büyük emekleri yanında yüzlerce sağlık çalışanı da bu salgında yaşamını yitirdi.

Her kurumuz yaşanan salgında büyük çaba gösterdi. Başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık’a tüm kurumlarımıza ve çalışanlarına yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı bir sporsever olarak kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Burada bir kurumumuz var ki ona değinmeden geçemeyeceğim.

“”112 Acil Çağrı Merkezi” hepimiz bu çağrı merkezini sağlık alanında çalıştığını biliyoruz. Oysa 112 acil Çağrı Merkezi Sağlık-Jandarma-Emniyet-Afad-İtfaiye-Orman yangın gibi acil durumlarda aranacak tek numara halinde hizmet vermesinin yanı sıra salgınla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan "VEFA DESTEK PROGRAMI";

Sonuçları pozitif çıkmış vatandaşlarımızın kendilerini evde izole edebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan "FİLYASYON DENETİM EKİPLERİ" ;

sosyal mesafe, maske, hijyenik kuralları yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen uyulması için kurulan "İSDEM EKİPLERİ"

Salgınla mücadelenin tüm alanında büyük bir mücadele örneği gösterilmektedir.

Salgın ekipleri, sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, Belediye, zabıta ekibi, kamu kurum personellerinden oluşmakta olup 7/24 esasına göre geçeli gündüzlü azimli bir şekilde çalışmaktadır.

Hakkâri sokaklarında kar kış demeden soğuk havaya aldırış etmeden canla başla mücadele etmektedirler.

Her ekip salgınının biran evvel aramızdan ayrılması için canlarını tehlikeye atıp mücadele etmekteler.

112 Acil Çağrı Merkezinin Müdürü Ersin Işık, bu genç kardeşimiz işini seven bu işe gönül vermiş biri. Büyük bir özveri ve dayanışma içinde işini yapmaktadır.

112 Acil Çağrı Merkezi tam donanımlı binası ve ekibiyle Hakkâri halkına hizmet etmektedir.

Hakkâri 112 Acil Çağrı Merkezi halktan tam not aldı.

112 Çağrı Merkezi yapılan bu güzel çalışmalarından dolayı başta ilimiz Valisi İdris Akbıyık’a, Vali Yardımcılarımıza, İl Sağlık Müdürlüğüne ve Personellerine, İl Emniyet müdürümüz ve ekibine, Belediye çalışanlarına,

Kamu Kurum personellerimize yaptıkları bu büyük mücadelelerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah yakın zamanda ilimiz, ülkemiz ve dünyamız bu beladan biran evvel kurtulur.

O güzel sağlıklı günlerimize tekrar dönmek dileğiyle.

Sosyal mesafe, maske ve hijyeniğe devam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3637 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim