• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

12 yaşındaki Salman tedavi için destek bekliyor

12 yaşındaki Salman tedavi için destek bekliyor
Hakkari’de çocuk yaşta geçirdiği ateşli havale sonucu tıp dilinde “Drooling” “Salya Akıntısı” teşhisi konulan 12 yaşındaki Salman Temel’in ailesi çocuklarının tedavisi için destek bekliyor.

Hakkari’nin Keklik Pınar Mahallesinde ikamet eden ve kalbi delik olduğu için çalışamayan biri engelli 7 çocuk babası Cemalettin Temel’in bodrum kattaki rutubetli evde verdiği yaşam mücadelesi yürekleri dağladı.  

İşsiz babanın 12 yaşındaki engelli oğlu Salman Temel, çocuk yaşta geçirdiği ateşli havale sonucu tıp dilinde “Drooling” “Salya Akıntısı” hastalığına yakalanarak yutkunma yetisini kaybetti.  

Ailenin maddi imkansızlıklarından dolayı tedavi ettiremediği minik Salman’ın daha sonra zihinsel ve bedensel engeli de ortaya çıktı. Ağzından sürekli salyalar akan minik Salman, uyurken boğazında biriken salyaları yutamadığı için boğulma tehlikesi yaşıyor.

Anne ve babasının bir an olsun yanından ayrılmadığı Salman’ın rahat uyuması ve sağlığına kavuşabilmesi için tam teşekkürlü bir hastanede plastik ve cerrahi estetiği ameliyatı olması gerekiyor. 

Gözyaşlarına hakim olamayan baba Cemalettin Temel, 12 yaşındaki engelli çocuğunun tedavi edilmesi çağrısında bulunarak, kesinlikle duygu sömürüsü yapmadığını söyledi. 

Temel,” Çocuğum doğuştan engelli değil. 7 aylıkken havale geçirdi. Büyüdükçe de zihinsel ve bedensel engelli oldu. Keşke maddi imkanım iyi olsaydı da çocuğumu doktor doktor gezdirebilseydim. Çocuğumun genzi yok. Bu nedenle yutkunamıyor.

Tıp dilinde drooling teşhisi konuldu. Yani salya akıntısı yaşıyor. Çocuğum uyurken bu salyalar boğazında birikiyor. Bu nedenle nefesi kesiliyor. Bende sabahlara kadar çocuğumun başında bekliyorum. Araştırmalarım sonucunda çocuğumun rahatsızlığının tedavisinin ancak estetik ve plastik cerrahi bir operasyonla düzeleceğini öğrendim.

Bu ameliyatla çocuğumun boğazına ameliyatla geniz yapılabilir. Böylece çocuğumun boğazında toplanan salya akıntısını yutabilir. Şuan bile yemek yiyemiyor. Çünkü yutkunma sorunu yaşıyor. Yemekleri öğüterek veriyoruz. Ben kendim de kalp hastasıyım. Kalbim delik. Ağır iş yapamıyorum.

Tek geçim kaynağımız çocuğumun engelli maaşı. O parada sadece engelli çocuğumun masraflarını karşılayabiliyor. Devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden Allah rızası için çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum” diye konuştu. 

Abisinin ameliyat edilmesini isteyen Reyhan Temel ise, babasının defalarca hastaneye götürdüğünü fakat maddi durumları olmadığı için ameliyat edemediklerini ifade ederek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. 

Maddi imkansızlıklar ve rutubetli evde yaşam mücadelesi vermelerine rağmen gözleri ışıl ışıl parlayan dünyalar güzeli Reyhan, Nesrin, Ecrin, Emine, Betül ve Seçil kardeşler, Salman’ı aralarına alarak hep bir ağızdan engelli abilerinin tedavi edilmesi çağrısında bulundular. İHA

cocuk-1-005.jpgcocuk-2-003.jpg
 

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim