• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

14. İmam Hatipliler kurultayı yapıldı!

14. İmam Hatipliler kurultayı yapıldı!
İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı, İzmir’in Çeşme ilçesinde yapıldı.

2 gün boyunca süren kurultaya Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazıf Yılmaz, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,

Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Şemdinli ilçesi Önder Başkanı Fikri Algül Önder yönetim kurulu üyeleri, Türkiye genelinde hizmet veren imam hatip mezun dernek temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları katılım gösterdi.

İki gün boyunca 6 oturum şeklinde yapılan kurultayda, imam hatiplerin akademik ve manevi kalitesini arttırmaya yönelik sunumlar yapıldı ve istişarelerde bulunuldu. Sivil toplumun eğitim çalışmalarına katkılarının değerlendirildiği kurultayda, imam hatiplerin bugünü ve geleceği de masaya yatırıldı.

 “İmam Hatipler Milletimizin Ruh Köküdür”

Kurultayda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş, imam hatiplilerin var olduğu günden beri milletten aldığı güçle vatanına, milletine, devletine hizmette hiçbir fedakârlıktan geri durmadıklarını ifade etti. İmam Hatip mefkûresinin milletin ruh kökü olduğuna vurgu yapan Erbaş,

“İmam Hatipler; inancı, vatanı, mukaddesatı, değerleri uğruna, Çanakkale’den Kahramanmaraş’a, Sakarya’dan Sarıkamış’a tarihin en büyük destanlarından birini yazan milletimizin, yüreğindeki inancın, mücadele ruhunun, azminin, duasının, umudunun, gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir. Anadolu’nun saf, temiz geleneğinin ve düşüncesinin yansımasıdır. Milletimizin ruh köküdür. Bir inanç ve maneviyat iklimidir” dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da yaptığı konuşmada, her sene düzenledikleri kurultaylarda tüm Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerle eğitim meselelerini tüm boyutlarıyla değerlendirdiklerini ifade etti. Bekiroğlu,

"İmam hatip okullarında kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan, düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

onder-baskani-aydin-cali.jpg

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim