• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

14 yaşındaki Sarıtaş’a büyükşehirden yeni protez

14 yaşındaki Sarıtaş’a büyükşehirden yeni protez
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve protez bacaklarını otogarda kaybeden 14 yaşındaki engelli Mehmet Salih Sarıtaş’a Van Büyükşehir Belediyesi yeni protez bacak aldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Naif ile Meleksima Sarıtaş çiftinin doğuştan engelli çocukları ile yaklaşık 10 gün önce Van’a geldi. Yaptığı yolculuktan yorulan ve otogarda protez bacaklarını çıkaran Sarıtaş, bir süre sonra protezlerinin yerinde olmadığını fark etti.

Otogarı didik didik arayan Sarıtaş ailesi, bir türlü protez bacaklarını bulamayınca Van Büyükşehir Belediyesi Terminaller Şube Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunarak Van’dan ayrıldı. 

Terminaller Şube Müdürlüğü, ilgili daire başkanlığına Sarıtaş’ın yardım başvurusunu iletti. Başvuru sonrası Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Daire Başkanlığı ekipleri, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun da talimatları doğrultusunda protez alamayacak durumda olan Sarıtaş’a yeni protez bacaklar yaptırdı.

Yeni protez bacaklarını almak için tekrar Van’a gelen Sarıtaş’a, protezleri Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Daire Başkanı Erkan Akın tarafından verildi. 

Mutluğu gözlerinden okunan Sarıtaş, “Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. 20 gündür evden dışarı çıkamıyordum. Şimdi yeni protezlerime kavuştum. Çok mutluyum” dedi. 

Mehmet’in mutluluğu karşısında çok duygulandığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, büyükşehir belediyesi olarak her zaman engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek, “Mehmet yaklaşık 20 gün önce protezlerini kaybetmiş.

Ve bize başvuruda bulunmuş. Bizde kendisine ulaşarak bacak ölçülerini aldık. Valimizin talimatları doğrultusunda ona yeni protezler yaptırdık.

Protezlerini kaybettiği günden bu yana evden çıkmadığını evde çok sıkıldığını söyledi. Bu bizleri çok üzdü. Ama artık yeni protezleriyle dışarı çıkıp rahat bir şekilde dolaşacak. Mehmet’in mutluluğu bizleri çok mutlu etti. Onun mutluluğu bizlere umut oldu. Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullansın” dedi. 

Baba Naif Sarıtaş ise geçim sıkıntısı yaşadıklarından yeni protez alacak durumunun olmadığını belirterek desteklerinden ötürü Van Büyükşehir Belediyesi ve Vali Zorluoğlu’na teşekkür etti. İHA

Bu haber toplam 2487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim