• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

17 STK’dan Başkan Gür’ü ziyaret

17 STK’dan Başkan Gür’ü ziyaret
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gelen 17 STK temsilcisi görevinden ihraç edilen 28 STK kurucusu Nihat Gür’e destek ziyaretinde bulunarak basın açıklaması yaptılar.

Eğitim Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı, Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi ve 28 İslami STK’dan oluşan HAKDA Platformunun kurucusu ve dönem sözcüsü Nihat Gür bir süre önce yeni KHK ile görevinden uzaklaştırılmıştı.

Gür’ün görevden alınması çok sayıda STK tarafından düzenlenen basın açıklaması ile görevine yeniden iadesi istenmişti.

Yüksekova ilçesinden gelen 17 STK temsilcisi Hakkari Memur-Sen’e gelerek burada Nihat Gür’ü ziyaret ederek ortak basın açıklaması düzenlediler.

17 STK adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Yüksekova Sivil toplum istişare heyeti (YÜSİH) üyes iMustafa Can, 686 sayılı KHK ile toplam 4 bin 464 kişi meslekten ve memuriyetten çıkarıldığını söyledi.

İhraç ve iade listeleri hazırlanırken çok daha özenli davranılmalı, açığa alma ve göreve iade işlemlerinde de ön araştırma sürecinin daha kapsamlı ve daha hızlı yürütülmesi sağlanması gerektiğini belirten Can,

ihbarlar, itirafçı beyanları, kimi kurum amirlerinin ve bürokratların iddiaları esas alınarak ve başkaca araştırma yapmadan verilen kararlar, oluşturulan listeler, maalesef ki kitlesel hoşnutsuzluk üretme derdinde olanların amaçlarına hizmet etmektedir dedi.

Referandum öncesi artan ihraçlarla şer odakları referandum darbesi hedeflediğini söyleyen  Can, ancak, "her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" ayeti kerimesini şiar edinen bizler, ümit var olarak Hakkari'de eğitimin öncülerinden olan ve İslami kişiliğiyle tanınan Nihat Gür ve Fahrettin Çelik kardeşlerimiz başta olmak üzere ihraç edilen tüm masum insanların bir an önce iade i itibarlarını talep ettiklerini söyledi.

Can,”Bizler, terör örgütleriyle en etkili şekilde mücadelenin verilmesinden yanayız. Ancak bu mücadele sırasında yapılan hatalardan dolayı ortaya çıkacak zararların da iyi hesaplanması gerektiğini, aksi takdirde terörü tersinden besleyecek bir toplumsal hoşnutsuzluk kapısının aralanacağı kanısındayız.

Hatalı yapılan ihraçların, telafisi olmayan bir yıkım doğurmaması için bir an önce önlem alınmalıdır. Şer amaçlı bu komploları hazırlayanlar asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Davamızın geleceği birlik ve beraberliktedir. Ne yapsalar da Türkiye'ye, kardeşliğimize diz çöktüremeyecekler; birliğimizi,dirliğimizi bozamayacaklar” şeklinde konuştu.

Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Heyeti (YÜSİH)Eğitim-Bir- Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur- Sen, Toç-Bir- Sen, Kültür-Memur- Sen, Genç-Memur- Sen, Diyanet-Sen, Enerji- Sen, Gümrük Memur- Sen, Öze Dönüş Platformu, İHH, Doğa Derneği,

Yüksekova Mesleki Eğitim Geliştirme ve Kültür Sanat Derneği, Yüksekova Şehit Aileler ve Gaziler Yardımlaşma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatipliler Platformu, Yüksekova Şehit Aileler ve Gaziler Dayanışma Derneği ve bazı mahalle muhtarları-Hakkarihabertv.com

nihat-gur.jpg

Bu haber toplam 5445 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim