• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü
Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Hakkari’de tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması saygı duruyu ve istiklal Marşı’nın okunmasını ardından Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Ecer, Çanakkale ruhunu çok iyi kavrayabilsek, aramıza nifak tohumu ekmek isteyen iç ve dış düşmanlarının tamamının oyunlarını, geçmişte olduğu gibi, bugünde,yarında bozmuş oluruz dedi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Ecer,"Çanakkale’de şehit düşen atalarımızın torunlarının da, 15 Temmuz’da hainlere geçit vermediğini hep beraber gördük. Biz, toplum olarak, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, istedikleri kadar planlar yapsınlar,asla başaramayacaklardır.

 Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da, vatanımızı canımız pahasına koruduğumuz için bunu başaramadılar.Başta Çanakkale olmak üzere Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve bekası uğruna mücadele eden yüz binlerce şehidimize Buradan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise, bugün, dünya tarihinin eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden biri olan ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Destanının 104. yılını kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız dedi.

Akbıyık,"Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, Devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.




Milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimize olan minnet duygusunu daima en içten duygularla hissetmiş, bu günleri onlara borçlu olduğumuzu asla unutmamış ve unutmayacaktır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, Ülkemizi geleceğe, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için çalışıyor ve inanıyoruz ki birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, yarınlarımız daha güzel, daha mutlu ve müreffeh olacaktır” dedi.

Program Çanakkale tiyatro oyunu, video gösterimi, koro ve solu türküler ile sona erdi. Vali ve beraberindekiler sahneye çıkarak programı düzenleyen Hakkari Şehit Selahattin İlköğretim Okulu öğretmenlerini kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Törene Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Şirin Keleş,

Vali Yardımcıları Mustafa Pala, Aziz Gölbaşı, İdris Koç ve Mustafa Duruk,  Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu,

Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı, CHP belediye başkan adayı Metin Koparan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman, 

Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Başkanı Abdurrahman Er,  Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şehit ve gazi aileleri kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim