• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

2 VALİ 1 İL!

Hakan Taş

Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, Konya iline vali olarak atanınca Hakkari’mize de Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık vali olarak kararnameyle atandılar.

Vali Toprak, Hakkari’ye, coğrafyasına, toprağına, insanına, Sümbül Dağına, Zapsuyu’na kısacası her şeyine aşık oldu. Bu büyük aşk eşi Dr.Funda Toprak’ı bile kıskandırdı.

Hakkari’de vali olarak görev yapıp da gittikten sonra geri dönen tek vali Cüneyit Orhan TOPRAK’tır.

Konya Valisi iken büyük bir heyetle geldi ve özlem giderdi.

Kısa bir süre önce hafta sonu tatilini geçirmek üzere Mülkiye Başmüfettişi olarak ikinci kez geldi. Çocuklarla kartopu oynadı, kayak kaydı, esnafları ziyaret etti, halk ile hasret giderdi, kurduğu sanat fabrikası Reng-i Hakkari’yi ziyaret etti.

Vali Toprak ile dostluğumuzu herkes bilir. İkimizin ortak sevdası HAKKARİ’dir. Kendisine şehir turunda kısa bir süre eşlik ettim. Halkın yoğun ilgisinden yürüyemedik. Çoğunluk “Cüneyit abi” diye hitap etti.

Dostluk ilişkimize ara vererek gazeteci kimliğimi devreye sokarak mikrofonumu uzattım : “En büyük makam Ağabeyliktir. En güzel anılarım burada geçti. Hevesle, heyecanla geliyorum. Hakkari ve halkı ölene kadar hep kalbimdedir. Bana abi demelerinde ayrıca mutlu oluyorum. Çünkü makamlar geçici ama abilik sürekliliktir. Hakkari’ye geldiğimde bu yoğun sevgi seli bana müthiş bir enerji veriyor. Para, pul, servetle olacak iş değil. Doğu’da çok çalıştım ama bir tek Hakkarili ile tanışmışlığım olmamıştı. Ama şuan 240 bin Hakkarili ile bir can olduk. Hakkari’yi ve halkını tanımamış olsaydık büyük bir kayıp olurdu. Allah’ıma şükür, devletime teşekkür ediyorum ki beni Hakkari ile kucaklaştırdılar. Hakkari Türkiye’nin yıldızıdır. Herkesi buraya, saklı cennete, görülmemiş güzelliklerle tanışmaya davet ediyorum” dedi.

İlimize yeniden ziyaret amaçlı gelen Toprak, Valimiz İdris Akbıyık’ı da makamında ziyaret ederek Hakkari’yi konuştular. 2 Vali 1 il portresi çizdiler.

Valimiz İdris Akbıyık’da göreve geldiği günden beri çalışma prensibi, projeleri, yatırım programıyla büyük katkı ve emek sarf etmişlerdir. Biz başarılı iki valimizi görmekten sevinç duyduk. 

vali-toprak,-val-akbiyik.jpgrengi-hakkari-001.jpg

Bu yazı toplam 5154 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim