• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

2. Ehmede Xani Yayla Festivali

2. Ehmede Xani Yayla Festivali
Hakkari’nin Çukurca ilçesi Xan yaylasında düzenlenen “2. Ehmede Xani Yayla Festivali” binlerce kişi renga renk kıyafetlerle katıldı.

İlçeden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Xan Yaylasında Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen Festivale  Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, BDP Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirel, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, BDP Merkez ilçe Eş Başkanı Halit Soydan, Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç, Hilal Duman, Çukurca BDP Eş Başkanları Cumhur Erdemir, Fatma Güneş, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, İHD Başkanı İsmail  Akbulut, STK temsilcileri ile Muhmur kampında gelen Yehsen Serani Başkanlığındaki 7 kişilik heyet katıldı.

video-galeri.20110227163236.gif

Program Mahmur Kampında gelen heyetin sahneye çıkıp  saygı duruşu ve rakip marşı ile başladı. Mahmur’da gelen heyet BDP ve HDP yöneticileri ile birlikte sahneye çıkarak halkı selamladı. Mahmur heyeti adına açıklama yapan Yehsan Serani, Ehmede Xani’nin bize bıraktığı felsefesini yaşatarak bu günlere getirdiklerini, bütün bunları sayın Abdullah Öcalan’a borculu olduklarını söyledi.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Serani,”Biz Mahmur halkı olarak yıllardır yerimizi, kurdumuzu terk etmek zorunda kaldık. Ancak bizi özgürlüğümüze sahip çıktık. Onurumuzda da hiçbir zaman taviz vermedik. Bütün Mahmur halkı adını festivalimizi tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra sahneye çıkan Hilal Duman, düzenledikleri 2. Ehmede Xani Festivali’ne katılan herkese teşekkür etti.

Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ise, günlerdir hazırlıklarını yaptıkları Ehmede Xani festivali coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Bildiğiniz gibi çok önemli bir süreç yaşadıklarını ifade eden Tunç, 30 yıldır vermiş olduğumuz mücadelemiz bizi bu aşamaya getirmiştir dedi.

Tunç,”Demokratikleşen Türkiye’de bilindiği gibi 30 yıldır mücadele veriyoruz. Çok ağır bedeller verdik. Yıllardır bu topraklarda kan dökülüyor ve bu coğrafya da büyük bedeller verdik. Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm ve diyalog süreci ile birlikte bölgemizde her ne kadar kan akmıyor ise de bölgede karakol ve kelakoller yapılarak festival alanı olması gereken bu yaylalarımızı kan gölüne çevirmek istiyorlar.

İç İşleri Bakanlığı, yasal zemin oluşturacaklarını iddia ediyor. Ancak 1,5 yıldır bu bölgede akan kanı durduracak hiçbir yasal adım atıldığına şahit olmadık. Artık bu renga renk dağlar ve yaylalar karakolları değil festivallerin mekanı olsun” şeklinde konuştu.

BDP Merkez Eş İlçe Başkanı Halit Soydan’da, barış süreci ile birlikte yaylaların yeniden şenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; festivale katılan herkese teşekkür etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden festivalde havai fişek gösterisi, Fakiye Teyran Kültür Merkezi tiyatro gösterisi meşaleli yürüyüşün ardından sahne alan Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi ve Koma Bervari  ekibinin sahne alması ile birlikte binlerce kişi saatlerce halay çekti.

Bu haber toplam 11251 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim