• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Ali Mesut Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak yetkililere veryansın etti.

 Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan dernek binasının önünde bir açıklama yapan Ali Mesut Keskin, öncelikle tüm dünyada ve ülkemizde yaşayan  ezilmiş, yok sayılmış, ötelenmiş, ertelenmiş ve istismar edilmiş tüm engelli kardeşlerinin 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nü kutladığını belirtti.

 

  Her yıl Hakkari'de bir gurup engelli arkadaşları ile beraber gün dolayısıyla sabah saatlerinde Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktıklarını belirten Keskin, 2009 yılının kendileri için bir kabus olduğunu ve bu kabusun devam ettiğini belirtti. 2009 Nisan ayından beri engellilerin haftanın altı günü her türlü sorunu için, bir arada bulunmak için kapısını çaldığı dernek merkezimizin yıkılacağını ve valilik ek binası yapılacağını öğrendiklerini ifade eden Keskin, bugüne kadar iyi kötü engellilere yönelik hiçbir mimari yapısı olmayan bir binada bir arada bulunmaya çalışıyorken ilde kıt imkanlarla faaliyetlerine hiç ara vermeden üç bine yakın engellinin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunan derneklerinin sokakta bırakıldığını söyledi.

 

 Yaklaşık 7 aydır çalmadığımız kapı gitmedikleri kişi kalmadığını, ancak 7 aylık mücadelelerinde henüz somut hiçbir adımın atılmadığını belirten Keskin, ilde faal olarak bir dernek iki spor kulübünün toplam bin 500 üyesi ve 6 branşta faaliyetlere katılan 80 lisanslı engelliyi dernek bünyesinde istihdam  ettikleri 8 engelliye ise yol gösterdiklerini belirtti.

 

 Keskin,” 1999 yılından bu yana aynı çatı altında kader birliğiyle bir birine bağlı büyük bir aileye ‘Biz Evinizi Yıkıyoruz Sizde Gidin Evinize Oturun' denmiştir. Yetkililerin bu yıkım kararından bu yana ortada kalan bunca engelliye hiçbir alternatif göstermemesi bunun bariz bir ifadesidir. Bizler bugüne kadar asla küçük günübirlik hesaplar peşinde koşmadık. Engellilerimize öncelikle balık tutmayı öğrettik, sportif faaliyetlerle sadece yurtta değil yurt dışında bile Hakkari'yi engellilerimizin başarılarıyla en iyi şekilde temsil ettik. Engellilerin yasal haklarını takip ederek bu güne kadar kendi imkanlarımızla veya kurumlarla ortak olarak engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere dağıttığımız sayısız tıbbi malzemeyle, tekerlekli sandalye, koltukaltı değneği ve benzeri kurumların yükünü de büyük bir oranda hafiflettik. Madem merkezimizi çeşitli nedenlerle yıkıyorsunuz bizlere kalıcı bir merkez alternatifi sunun diyoruz. Bizim evimize gitmeye niyetimiz yok. Çünkü biz bu toplumun bir parçasıyız tüm yasal haklarımızı biliyor ve yıllardır Hakkari'nin tüm zor koşullarına rağmen medeni cesaretimizle bir kez daha biz varız diyoruz. Tüm kurum ve kişileri sağduyulu olmaya ve yanımızda savaşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Basın açıklamasına bir gurup engelli de destek verdi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

Bu haber toplam 4389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim