• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

3 bin nüfuslu sınır köyü hizmet bekliyor

3 bin nüfuslu sınır köyü hizmet bekliyor
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyü hizmet bekliyor.

Çukurca ilçesinin en büyük köylerinden biri olan 310 hanelik, 3 bin nüfuslu Çığlı köyünün birçok hizmetten yoksun olduğu belirtildi.

Sınıra sıfır noktada geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köy sakinlerinin tek isteği devletin köylerine hizmet yapması olduğu belirtildi.

Yoğun nüfusuna rağmen hiçbir altyapın olmadığı ve birçok hizmetten yoksun bırakılan Çığlı köyü eski çağlardan kalma altyapısı ile görenleri hayrete düşürüyor.

Kanalizasyon olmadığı için lağım sularlının dışarıda aktığı ve yolların çamurdan geçilmediği sınır köyü sakinleri devletin köylerine sahip çıkması çağrısında bulundu.

Çığlı köyü muhtarı Fettah Ediş, sınırda bulunan nüfusu en kalabalık köylerden biri olduklarını ancak her türlü hizmetten yoksun olduklarını söyledi.

Ediş,”Köyümüz 310 hanelik ve yaklaşık 3 bin nüfusu bulunmaktadır. Devletimizden tek isteğimiz, köyümüze altyapı yapmasıdır.

Kanalizasyon olmadığı için tuvaletler köyün içinde geçmekte olan dere yatağına bağlandığı için yaz aylarından pis kokulardan dolayı nefes bile alamıyoruz.

Bu yüzden hastalananlar oluyor. Köy içinde geçen yollar çamurdan geçilmiyor. Yanı başımızda bulunan ve her yıl kabuğundan çıkan dere yatağı evlere zarar veriyor ıslah edilmesini istiyoruz.

Devletimizden tek isteğimiz köyümüze kanalizasyon şebekesinin yapılması ve yolların parke taşı ile döşenmesidir. Başka da bir şey istemiyoruz” dedi.

Bazı köy sakinleri ise nüfus bakımında Çukurca ilçesinin en büyük köylerinden biri olduklarını belirterek, altyapı için devletin köylerine hizmet getirilmesi çağırısında bulundular.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Dere yataklarındaki çevre kirliliği ve çamurdan geçilmeyen yolları gösteren köylüler insanca yaşamak için devletin köylerine yatırım yapmasını istediler. Özel haber (İHA)

cigli-koyu-1-001.jpgcigli-koyu-2-001.jpgcigli-koyu-3-001.jpgcigli-koyu-4.jpg

Bu haber toplam 8255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim