• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

3. “Fetih kupası okçuluk yarışmaları için start Hakkari’de verildi

3. “Fetih kupası okçuluk yarışmaları için start Hakkari’de verildi
Okçular Vakfı tarafından bu yıl 3’ncü kez düzenlenecek olan uluslar arası Fatih Kupası’nın tanıtımı Hakkari tarihi meydan medresesinde yapıldı.

Hakkari Meydan Medresesi çevresinde Bilal Erdoğan için çök sayıda zırhlı araç bölgeye sevk edilerek özel harekat timleri desteği ile yoğun güvenlik önlemleri alındı, 

Medrese Mahallesi’nde bulunan tarihi Meydan Medresesinde düzenlenen Fatih kupasının tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Okçular Vakfı Müteveli heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Okçular Müteveli üyeleri Bilal Erdoğan, Hüseyin Topaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile gazeteciler katıldı.


Haberin Görüntülerini Görmek İçin Tıklayın


Burada konuşan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Okçular Vakfının tarihi bir eserinde buluşması bir mana katmıştır Hakkarimize dedi. Canbolat,”Öncelikle bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Tarihi Meydan Medresesi 1750 yıllara ait bir eser olup Hakkari medresenin geleneğinin önemli eserlerinden bir tanesidir. Okçular vakfının tarihe bakış açısı da İstanbul Fethi yıldönümünün yaklaşması ile birlikte bu başlangıcı Hakkari de başlatmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı olarak bu yıl 3. Düzenlediğimiz uluslar arası Fetih kupasının başlangıcı olarak diğer illerden farklı olarak tarihimizin ve medeniyetimizin kadim şehri Hakkari’de başlangıcını yaptıklarını söyledi.

Yıldız,”Ok meydanından bugün meydan medresesindeyiz. Vakfı toplantımızı bu tarihi mekanda tarihi Meydan Medresesinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize gönlünü açan Hakkarililere ve Hakkari valisine teşekkür ediyoruz. Burada vermek istediğimiz ana mesaj “Güneş Hakkari’de Doğar, İstanbul’da Işıldar” oldu. 

Aralarında dünyanın 35 ülkesi ve Türkiye’den olumpik olmak üzere geleneksel okçularının da bulunduğu sporcuların katılımıyla düzenlenecek “3. Uluslar arası Fetih Kupası” 27 mayıs tarihinde başlayacaktır. Yapılacak ön müsabakaların ardından 29 Mayıs’taki finallerin ardından ilk 3 dereceyi paylaşan sporcular belli olacaktır” dedi.

Okçular Vakfının müteveli üyesi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise, Fetih kupası Ok meydanında 4 yıldır faaliyet gösteren 3 yıldır faaliyet gösteren Okçular vakfının yıllık en önemli faaliyeti ve gerçekten uluslar arası okçuluk alanında dünyanın kendine has önemli ve büyük organizasyonlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Erdoğan,”Bugün bulunduğumuz coğrafyada ister istemez aklımıza Selahaddin Eyübü geliyor, Sultan Alpaslan geliyor ve ok meydanında tabi Fatih Sultan Mehmedin ordusuna İstanbul fethi öncesinden namaz kıldırdığı bir mekan olması münasebetiyle akla Fatih Sultan Mehmedi getiriyor. Biz böylelikle Sultan Alpaslan, Sultan Selahaddin Eyübü ve Sultan Fatih diyerek bin yıllık bir vizyonun nasıl birliğimizi, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi temsil ettiğini burada tekrar bütün milletimize bütün halkımıza da göstermiş oluyoruz.

Okçulukla geçmişimizi kazanarak Türkiye’ yi geleceğe taşıyacak bir vizyonun benimsenmesini istiyoruz. Çünkü geçmişimizi bilmeden geleceğimizi koruyamayacağımızın farkındayız artık. Bizi ağırlayan Hakkarili hemşerilerimize sayın valimize ve buradaki yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hakkari Valisi Yakup Canbolat Bilal Erdoğan ve beraberindekilere tarihi meydan medresesi hakkında bilgi verdi.

TARİHİ MEYDAN MEDRESESİNDE TEMSİLİ OKLAR ATILDI

Burada Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız “Kardeşlik niyetine ya hak” diyerek ilk ok’u hedefe fırlattı. Daha sonrada Bilal Erdoğan ya hak diyerek ok’u hedefe attı. Daha sonra Hakkari Valisi Yakup Canbolat’da hedefe ok attı.

Bilal Erdoğan ve beraberindekiler çevrede alınan yoğun güvenlik önlemleri altında öğle yemeği için Şenler oteline giderek burada vali ve beraberindekilerle birlikte yemek yediler. Bilal Erdoğan daha sonra tekrar karayolu ile Yüksekova ilçesine dönerek oradan da Ankara’ya hareket ettiği belirtildi. Hakkarihabertv.com

bilal-erdogan-1.jpgbilal-erdogan-2.jpgbilal-erdogan-3.jpgbilal-erdogan-4.jpg

Bu haber toplam 7787 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim