• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

3.Lige hoş geldin…

Murat Taş

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bölgesel Lig D gurubunda mücadele eden Hakkâri Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 3.lige çıkarak büyük bir başarıya imza attılar.


Yaklaşık 9 ay süren büyük maratonda anlının akıyla çıktığı her maçta ilimizi en iyi şekilde temsil eden Hakkâri Sümbül Engeliler tekerlekli sandalye basketbol takımının başarısı ilde her kesim tarafında büyük bir sevinçle karşılandı.

Tekerlekli Basketbol takımımız yaz, kış soğuk sıcak demeden çalışarak sezon sonunda emeklerinin hakkını alarak bir üst tura çıktılar bu elbette büyük bir başarı bu başarıya imza atanları yürekten kutluyorum.

Dernek başkanı Mesut Keskin, tekerlekli sandalye basketbol kulüp başkanı İlhan Ertuş, kulüp antrenörü Çengiz Çatal ve derneğin yönetim kurulunun bu başarıda büyük pay sahibidirler.

Basketbol takımımızın başarısında en büyük pay sahiplerinden biride Sayın Valimiz İdris Akbıyık ve çalışma arkadaşlarıdır.

Basketbol takımımıza verdiği desteklerden ve katkılardan dolayı spor camiası olarak Valimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Spor Dünyanın en güzel sosyal aktivitelerin başında gelmektedir. Spor sadece faaliyet yapmakla başarı sağlanmaz destek olmadan başarı gelmesi imkânsızdır.

Hele ki bu spor dalı bir bedensel engelli sporuysa daha çok destek almalı ve daha çok destekte bulunmalıdır. 
Bedensel engelli sporu meşakkatli bir spor dalıdır büyük bir özveri ister.

Bedensel engelliler basketbol takımımız bir üst lige çıktı şimdi işleri daha zor çünkü her çıta yükseldiğinde zorluluk derecesi daha çok oluyor.

Takım kendi bölgesinin dışına çıkacak daha iyi sonuçlar alabilmesi için imkânları daha fazla olmalı destek daha çok olmalı.

Deplasman giderleri konaklama, antrenman sporcuların geliş gidişleri için daha iyi imkânlar sağlanmalı ve destekte bulunmalı.

İlimize bu gururu yaşatan kardeşlerimize hepimizin destekte bulunması gerek. 
Halk olarak bunların etrafında kenetlenmeliyiz her platformda onların bu büyük başarılarını ve azimlerini anlatmalıyız onlara destekte bulunmalıyız.

Bu takım gecen sezonda 3.Lige terfi etmiş ama maddi imkânsızlıklardan dolayı lige katılamamıştır. 

Ben inanıyorum ki tekerlekli basketbol takımımıza destekte bulunursak başaramayacakları hiçbir şey yoktur.
Unutmamak gerekir ki! Hepimiz birer engeli adayıyız mademki adayız hepimiz bu kardeşlerimizin etrafında kenetlenmeliyiz bu sadece bir sorumluluk değil insanlık görevimizdir.

İnşallah gelecek sezon onların bu büyük başarılarına hep beraber şahit olup bir üst turda onları görmek dileğiyle. 

Her engelli kendisine imkân verilirse topluma sağlamlar kadar yararlı olur.

Bu yazı toplam 3452 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim