• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

3684 rakımlı Başet dağında barış pankartı açtılar

3684 rakımlı Başet dağında barış pankartı açtılar
Türkiye’nin değişik illerinde bir araya gelen 7 kişilik dağcı grubu, Van’da 3 bin 684 metre yükseklikteki Başet Dağı’na zirve yaparak barış mesajı verdiler.

Tarık Bünyamin Kaya ve Hızır Öter öncülüğündeki 7 kişilik grup, Van sınırları içinde bulunan 3 bin 684 metre yükseklikteki Başet Dağı’na tırmanış gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 6 saatte zirveye ulaşabilen grup, yaşanan olayların yerini barış ve huzura bırakması için pankart açtılar. “Ülkemize barış ve huzurun gelmesi dileğiyle; barış hükümlerin en güzelidir.

Barış; milletleri, toplumları refah ve mutluluğa eriştiren en iyi yoldur” pankartı açtıklarını ifade eden Tarık Bünyamin Kaya, insanoğlunun tarihi incelendiğinde en güzel günlerin hep barış dönemlerinde yaşandığını söyledi.

Kaya, “Barışın karşıtı olan savaş her zaman aç gözlülük, tahammülsüzlük ve kendini beğenmişlik temelli olarak çıkmıştır.

Aslında en büyük savaşlar, o doyuramadığımız insani egolarımız ve kendi bencilliğimizdir. Zengin ülkeler daha zengin yaşayabilmek veya en azında o çizgiyi kaybetmemek için kaç kere savaş çığırtkanlığı yaparak barışı bozmuşlardır diye bir tarih kitaplarını karıştıracak olsanız, ismi farklı ancak niyeti aynı o kadar çok barışı bozmak için sebep bulursunuz ki şaşırır kalırsınız” dedi.

“Barış ne olursa olsun korunabilen bir durum olduğu unutulmamalıdır” diyen Kaya, “Barışı keyfi veya açgözlülükleri sebebi ile bozacak her türlü şerden uzak durabilmeyi başarabilmek için herkesin dirayetli olması şarttır.

Aksi halde insanoğlu bir felakete doğru kendi elleri ile sürüklenecektir. Tüm dünyaya barışın hakim olduğunu düşünerek gözlerinizi kapatın. Sınırların olmadığı, farklılıkların zenginlik ve güzellik kabul edildiği, kimsenin kimseden üstün olmadığı; sanatın, insanlığın, edebiyatın öncelikli olduğu bir dünya.

Bunlar hayal değil yakın veya uzak bir gelecekte olacak, ancak ilk şart barış, sağlıklı, güvenli ve kaliteli güzel yaşam olsun diyoruz” şeklinde konuştu. Zirve yapan dağcılar, yaklaşık 2,5 saatin ardından inişlerini tamamladılar.İHA

baset-dagi-1.jpgbaset-dagi-m.jpg

Bu haber toplam 3331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim