• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

38 BİN PLASTİK KAPAK

Mesut Keskin

Birkaç gün evvel bilgisayarın başında İnternette yerel haber sitelerini dolaşırken gözüme bir haber ilişti. Haberde Rehberlik Araştırma Merkezi il müdürlüğünün yürüdüğü tekerlekli sandalye kampanyası kapsamında engelli bir teyzeye verilen Tekerlekli Sandalyeden söz edilmekteydi.

 

Buraya kadar her şey gayet olağan görünüyor yani Tekerlekli Sandalye Talebi had safhada olan ilimizde bu sandalyenin kıymeti büyük.Ancak yanlış olan bir takım hassas noktalar var ki temsil ettiğim kurum adına ve  bir vatandaş olarak siz kıymetli okuyucularımızla paylaşmadan geçmek istemedim.

 

 Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi olarak yaklaşık 12 yıllık çalışma programımızın en önemli kısmı engellilerin tıbbi ihtiyaçlarına cevap vermek oldu.Bunu sadece Tekerlekli Sandalye Talebine indirgediğinizde  2008 den 2010’un  sonuna kadar kendi öz girişimlerimizle değişik hayırsever kurumlardan  toplam 150 adet Tekerlekli Sandalyeyi engellimize hiçbir ücret ödetmeden yada vatandaşımızdan kapak toplatmadan temin ettik.

 

Dernek olarak halen yoğun olarak talep almaktayız ki ilimizde bu talebin tek muhatap kurumu olduğumuzu söylemekle mübalağa etmiş olmayız. Şimdi bu kampanyayı hiç şüphesiz iyi niyetle yürüten kurumun sorumlularına  soruyorum.Bu proje hazırlanırken 12 yıllık önemli engelli faaliyetleri olan asıl ihtiyaç sahibi engelli ve engelli ailelerini yakınan tanıyan ve bilen Bedensel Engelliler Derneğine neden lütfedip hiçbir şekilde destek talebinde bulunmadınız.

 

Halkımızın tüm iyi niyetini alarak her yerden ve herkesten binlerce on binlerce plastik kapağı toplattınız Hakkari halkından toplattığınız bu kapaklara karşılık sadece bir tane Tekerlekli Sandalyeyi Engelli bir teyzemize verdiniz ve bu da haber sitelerine servis ettiniz.Peki diğer kapaklar  nereye servis edildi.

 

Hakkari engellisinin talebi sadece  yılda bir Tekerlekli Sandalye olamaz bu komik bir rakam olur çünkü engellimiz çok fazla üstelik talepleri sadece bir sandalye ihtiyacı değil engellimizin Koltukaltı Değneği, anedyen, işitme cihazı, ortez, protez ve daha pek çok ihtiyacı var ve biz bu ihtiyaçları yıllardır dernek olarak karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz.

 

Sizin toplattığınız kapak hesabına girersek demek ki biz dernek olarak iki yıl içerisinde dağıttığımız 150 sandalyeye karşılık sanal olarak 38 Bin  plastik kapak toplamış olduk. Ancak bu tip yardımları yaparken de ihtiyaç sahibi engellimizi haber malzemesi yapıp onurunu incitmedik.Geniş kapsamlı projelerimizi basın yoluyla insanlarla paylaştık ki bu tür projeler başka bölgelerde de uygulanabilsin ve bunu da ziyadesiyle başardık.

 

   Hakkari’de engellilere yönelik veya  kamusal alanlara hitap edecek projelere bir çok kurumun bize talepleri karşılığında büyük bir istekle destek olduk.Rehberlik Araştırma il Müdürlüğünün de bu güzel projesini bu konunun en önemli muhatabı olmamıza rağmen hiçbir destek talepleri olmadığı halde önemsedik hatta derneğimizi projenin sahibi zannedip biriktirdikleri kapakları bize getiren herkesi Rehberlik Araştırma Müdürlüğüne yani proje sahibine yönlendirdik.Tüm yanlışlara rağmen sırf ilimizin engellisi için yapılan bu projeyi yıpratmamak adına neticeyi bekledik fakat netice yani binlerce kapağa karşılık bir adet tekerlekli sandalyenin gelmesi ve bunun da haber sitelerine düşmesi açıkçası bizleri üzmüştür.

 

Toplumsal menfaatleri ön planda olan her çalışmanın içerisine ve arkasında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz ancak amacı toplumda ihtiyaç sahibi kişilerin menfaatlerinden ziyade sadece kendisini yada ismini  ön plana almaya çalışan; hele hele  bunun için engellirimizi kullanacak her türlü faaliyetin karşısında yılmadan mücadele edeceğimizi önemle ifade etmek istiyorum. 

 

 

   

 

 

 

Bu yazı toplam 3966 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim