• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

4 Engelli çocuğuna bakan Erekli, ‘yılın kadını’ seçildi

4 Engelli çocuğuna bakan Erekli,  ‘yılın kadını’ seçildi
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hastanedeki kadınlara gül ve parfüm dağıttılar.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü M. Akif Bildirici ve beraberindeki kurum personeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında devlet hastanesinde çalışan personellerle çeşitli servislerde yatan kadınlara gül, çikolata ve parfüm dağıttı.

Hastane personeli ve çeşitli servislerde yatan kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Dr. Toprak, bütün dünya kadınlarının gününü kutladığını belirterek, 15 Temmuz gecesi kadınların sokaklara inerek demokrasiye ve adalete olan inançlarıyla mücadele ettiklerini söyledi.

Toprak, “Bugün ASP İl Müdürlüğü yetkilileriyle hastanede çalışan ve çeşitli servislerde yatan kadınlarımızın gününü kutladık. Kadınlar Günü etkinliğimiz il ve ilçelerimizde gün boyu devam edecek. Bu vesileyle buradan tüm Hakkarili kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

 Hastane programının ardından valilik makamında devam eden etkinlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 4 engelli çocuğuna bakan 7 çocuk annesi Yüksekovalı Naciye Erekli ‘yılın kadını’ seçilerek, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve ASP İl Müdürlüğü tarafından 2 adet tam altın takdim edildi.

 Makamında valilik personeli ve çeşitli kurumlarda çalışan kadınları ağırlayan Hakkari Valisi Toprak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Vali Toprak, “Bilindiği üzere ülkemizde kadınlar bazı zorluklar yaşıyorlar.

Hatta yerine göre şiddete maruz kalıyorlar. Aslında bunlar kültürümüzde ve dinimizde yeri olmayan davranışlar. Bunları hiçbir şekilde tasvip etmemekle birlikte şiddetle kınıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı alan taramalarında 4 engelli çocuğuna büyük fedakarlık örneği gösteren bakan Naciye Hanımı yılın kadını seçtik.

Naciye Hanım annelik duygusuyla 4 çocuğuna saçını süpürge etmiş. Onları en iyi şekilde yetiştirmiş ve hayatta kalmalarını sağlamış.

Bizde sadece duygularımızın ifadesi olarak sembolik bir ödül vermek istedik ve böyle bir program tertip ettik.

Tüm Türk kadınları adına Naciye Hanıma şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra ‘yılın kadını’ seçilen Naciye Erekli’ye 2 adet tam altın hediye ederek, makamında ağırladığı kurum personellerine de gül dağıttı. İHA
vali-toprakin-esi-funda-toprak-m.jpg

vali-toprak-003.jpg

Bu haber toplam 3930 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim