• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

4. DBP olağan kongresi yapıldı

4. DBP olağan kongresi yapıldı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 4'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

DBP Yüksekova 4. olağan kongresini Avaşin parkında aralarındaHDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari,Yüksekova,Şemdinli,Esendere,Çukurca,Büyükçiftlik Belediyesi Eş Başkanları, Hakkari, Yüksekova,Şemdinli ve Çukurca demokratik toplum meclisleri eş başkanları,barış anneleri, sivil toplum örgütleri ve 300 delege katıldı. Salona ' Şehit rumetameye em şehidinxwe serbilindi'

,' Toprağımızı suyumuzu ve enerjimizi kominleştirelim' pankartları ile Kürt halk önderi Abdullah öcalan posterleri asıldı. KOngre salonuna Türk bayrağıda asıldı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından faaliyet raporları okundu ve konuşmalara geçildi.

DBP Hakkari il eş bakanı Musa Çiftçi,konuşmasında AKP hükümetinin İŞID'e verdiği destekten bahsetti. Çiftçi " AKP neyse İŞİD'e odur. AKP'nin IŞID'e verdiği desrtek artık aşina olmuştur" dedi.

Daha sonra konuşan DBP MYK üyesi Selçuk Aktun "Neden sürekli katliamlardan geçirilmiş bir halk konumundayız.  Neden Ortaduğuda 4 parçaya bölünmüş ülkemiz,niye bugün en zayıf en belirsiz en zihniyetten uzak örgütten çeteler kürt halkına saldırıyor. Çünkü zayıf nokta olduğumuz için.Türkeye'de lokantaya,inşaata ne kadar ayak işleri varsa Kürt'ür.Sömürülmüş bir halk sömürülmeye devam ediliyor.

Çok ağır bedellerle belli kazanımlar var. Ancak bu hükümet kazanılmış haklara saygı duymamaktadır. Analiz yapan batılı askeri güçleri,Kürt'ler devlet yapısına gittsin raporlarına karşılık,Kürtler bir araya gelemiyor diyebiliyorlar. Çünkü ailecilik,aşiretçilik zihniyetini kıramadığımız için 4 parçadada sömürülmeye devam edilmekteyiz" dedi.

Daha sonra söz alan Yüksekova belediye eş başkanı Ruken Yetişkin,25 kasımda yapılacak olan kadın yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

343 delegenin 172'nin oy kullandığı kongrede başkanlığa aday olan  Evliya Alkan ve DBP eski ilçe başkanı fikret Turgut yarıştı. Delegelerin fazla oyunu alan Evliya Alkan  seçilirken,eş başkanlığınada Zennure Canan seçildi. basından

Bu haber toplam 2724 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim