• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

40 Engelli sevindirildi

40 Engelli sevindirildi
Hakkari Valiliği'nin destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ildeki 40 engelliye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Haber: Şerife Kaya-Yücel Timur - Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tekerlekli sandalyeler, valilik önünde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara dağıtıldı. Törene Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl defterdarı Mehmet Yazar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz, engelli ve aileleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari İl Defterdarı Mehmet Yazar'ın de destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerdeki ikamet eden engeli vatandaşlara dağıtılmak üzere Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 40 adet tekerlekli sandalye yardımında bulunduğunu belirtti.

Vali Türker, ''Mütevazi sayılabilecek bir hizmet, çok ta abartmaya gerek yok. Ama burada özellikle vurgulanması gereken bir şey var. Bunun arka planındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu ön plana çıkartmamız lazım bizim. Bizim toplumumuzu ayakta tutan değerlerinden bir tanesidir bu. Gerek insanla kişisel olarak gerekse de kurumsal olarak ihtiyaç sahibi olan insanlara vatandaşlarımızın hayırsever duygusuyla gerek geleneklerimizden gelen gerek inanç sistemimizden gelen bir anlayışla sahip çıkması çok önemli.

Yoksa burada dağıttığımız 40 tane tekerlekli sandalyenin kendisinden ziyade arkasındaki bu dayanışma ruhu çok önemli. Bizi aslında millet yapan bizi birbirimize bağlayan doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle ayırt etmeden bizi biz yapan aslında değerlerden bir tanesi. Bu boyutuyla önemli. valilik olarak bizde vesile olmaya çalışıyoruz.

Bugün ki törende bu söz ettiğimiz tekerlekli sandalyelerin vesilesi de sağ olsun İl Defterdarımız Mehmet Yazar oldu. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ndeki bir dostuyla olan görüşmesinde buradaki ihtiyaç sahibi insanlar için böyle bir iyilik çıktı. Kendilerine de ben huzurunuzda ben teşekkür ediyorum. Bu çalışmada bize aracı olan ve engellilerimize ulaşmada bize yardımcı olan Bedensel Engelliler Derneği'ne de teşekkür ediyorum. Bu tekerlekli sandalyeleri sadece il merkezinde tutmadık, ilçelerdeki vakıflarımıza da oradaki ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere gönderdik. Ben tekerlekli sandalyeleri kullanacak arkadaşlarımıza hayırlı, güzel, engelsiz bir dünya temenni ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum'' dedi.

2008 YILINDAN BU YANA 172 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin ise, valiliğin engellilere yaptığı yardımların devam ettiğini belirtti.

Keskin," Valiliğin engellilere yaptığı yardımların tekerlekli sandalye yardımının dışında dernek olarak 2008 yılından buyana İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile yaptıkları işbirliği neticesinde engellilere dağıtılmak üzere kendilerine 120 adet tekerlekli sandalye, İstanbul Omurilik Felçleri Derneği tarafından ise 11 adet akülü sandalyeyi göndermiştir.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği olarak bu derneklerle yaptıkları görüşmeler sonucundan kendilerine gönderilen tekerlekli ve akülü sandalyeleri hiç bir beden almadan il merkezi ve bağlı köylerdeki ihtiyaç sahibi engellilere dağıttıklarını belirten Keskin, ''Yine 2008 yılından bu yana valilik tarafından il merkezindeki engellilerimize 24 adet engelli motosikleti, 3 adet akülü sandalye ve şimdi ise 14 adet tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Bu vesileyle 172 engelliye ulaşarak, kendilerine motosiklet, akülü ve tekerlekli sandalye desteğinde bulunmuş olduk. Bu konuda bizlere yardımcı olarak desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Vali Yardımcısı Önder Bozkurt'un yerinde talimattan ziyade sorunumuzu gelip yerinde incelemesi de bizim için önemli bir şanstır. Sayın vali yardımcımıza ve bu tekerlekli sandalyelerin ilimize gönderilmesine vesileye olan İl Defterdarı Mehmet Yazar'a da kurumum ve engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum'' dedi. Vali Türker, daha sonra sohbet ettiği engelli ve ailelerine tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

engelliler-1.jpg

Bu haber toplam 6329 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim