• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

4'üncü Cilo doğa festivali sona erdi,,,

4'üncü Cilo doğa festivali sona erdi,,,
Yüksekova ilçesinde düzenlenen 4'üncü Cilo Doğa Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "demokratik çözüm" süreci konusunda hükümete adım atma çağrısında bulundu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Yüksekova Belediye Ercan Bora, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Cilo Doğa Kültür ve Sanat Festivali’nin barışa vesile olmasını dilediklerini belirtti. İlçeye bağlı Esendere Beldesi Belediye Başkanı Hurşit Altekin de, “Rojava’daki kardeşlerimiz katlediliyor. Onlara sahip çıkmamız ve onların yanlarında durmamız lazım” diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Biz BDP olarak 6 aydır hükümetin ve Başbakan’ın adım atmasını beklemekteyiz. Adım atmasını bekliyoruz Çünkü kanın dökülmemesi ve bu ülkede her insanın kardeşlik duyguları içerisinde yaşaması için hükümetin adım atmansa ihtiyaç var. Ama ne yazık ki hükümet halen bu adımı atmış değildir.

Ama ümitlerimiz tükenmiş değil. Bu sürecin devamı için Kürt halkının meydanlarda, parlamento kürsülerinde, anayasa komisyonlarında söylediği bütün talepleri açık ve nettir. Hükümetin bu taleplere mutlaka bir cevabı olmalıdır. Bu ülkenin demokratikleşmesi, Kürtlerle Türklerin bir arada eşit bir temelde yaşayabilmesi için mutlaka hükümetin adım atması gerekmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program sanatçılar Hemê Haci, Koma Çiya, Hesen Şerif, Hemido, Nasır, Mesut Geveri, Koma Çanda Guldexwin, Şoreş Gever ve Koma Cîwanên Gever sahne aldı. Festivale katılan çok sayıda kişi Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Öte yandan festivalde birçok kişi alana kurduğu kebap, döner ve benzeri yiyecek stantları ve çay ocaklarıyla festivale katılanlara satış yaptı. Haber: Erkan Çapraz-Sayım Harmancı (İHA)

festival-m.20130908224603.jpg

festival-111.jpg
 

Bu haber toplam 6329 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim