• BIST 9533.7
  • Altın 2486.238
  • Dolar 32.5001
  • Euro 34.7985
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

60 yaşındaki hastalar dikkat!

60 yaşındaki hastalar dikkat!
Op. Dr. Kenan vasfi ergun:'Erken tanı diz protezinde önemli' şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

Travma veya kireçlenme nedeniyle dizde ciddi hasar sonucu, yürüme, merdiven çıkma gibi günlük basit aktiviteler zor hale dönüşebilir. Çok ciddi olanlarda yatarken veya otururken bile ağrı olur. Bu durumda yaşam kalitesi ve hareket kabiliyeti düşer.

video-galeri.20110227163236.gif

İlaç tedavileri, fizik tedavi ve yürüteçler ağrılara çözüm olmazken, geceleri rahat bir uyku uymak ve yaşam kalitenizi yükseltmek için Total Diz Protezi ameliyatı kaçınılmazdır. Total diz protezi eğri olan bacakları düzeltmek, ağrısız yürüme ve merdiven çıkma, geceleri rahat uyuma ve günlük normal aktivitelerinize dönmek için etkili ve güvenilir ameliyat yöntemidir.

Özellikle bu tip ağrılarda erken teşhisin hem hasta hem de hekim için çok büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Kenan Vasfi Ergun, diz ağrıları ve Total diz protezi ameliyatı hakkında şunları söyledi: “halk dilinde diz kapağı değiştirilmesi veya dize platin konulması şeklinde bilinen bu ameliyatda, hastanın kireçlenmiş veya aşınmış olan diz eklemini açıp, eklem yüzeyini uygun şekilde yontarak ve keserek, yeniden bir diz eklemi oluşturuyoruz.

Genellikle 60 yaş üstü hastalar bu kapsamda değerlendiriliyor. Yürümede zorluk, dizini kıvıramama, merdiven çıkmada zorluk ile topallama şikayetleri üzerine bize başvuruyorlar. Kireçlenme vakalarında kurtarıcı ameliyatlar, kapalı veya kemk ameliyatları yapılıyor. Protez ameliyatlarını ise genelde 60 yaşından sonra uyguluyoruz. Aşırı ağrı, yürüyememe, günlük hayatlarını idame ettiremeyen hastalarda bu ameliyat kurtarıcı oluyor. Ameliyat bir saat sürüyor. Hastayı bir gece yoğun bakımda tutuyoruz.

Ertesi günü hastayı kendi yatağına alıyoruz ve sonraki birinci gün hastayı yürütmeye başlıyoruz. Erken hareket, hastanın dizini kıvırmaya başlaması ve yürümesi bu ameliyatlarda damar tıkanmasını önlemek açısından çok önemli. İkinci gün ise hastayı merdivene çıkartıp indiriyoruz. Daha sonra yaklaşık dört veya beşinci günde tabucu ediyoruz”

Diz hastalıklarının ve kireçlenmenin, genç yaşlarda, romatizma hastalarında, kaza sonrası dizde travma sonrası, spor yaralanmaları sonrası ile kıkırdak hasarları sonucu olabileceğini söyleyen Operatör Doktor Ergun, “bu hastalıklarda bize erken başvuru ve erken tanı önemlidir. Geç kalınırsa yıllar içerisinde kireçlenme artarak hastalar protez ameliyatı adayı olabiliyor” dedi. Kaynak (İHA)

 

Bu haber toplam 2727 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim