• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

ABD, ULUDERE KATLİAMI VE AKP

Abdurrahman Keskin

Zaman zaman yazar dururuz  ABD’nin çıkarı nereye kadar varsa oraya kadar dosttur. Çıkarı bittiği yerde dostluğu da biter. Kıbrıs harekatı zamanında Kıbrıs’a müdahale ederseniz 6. filoyu karşınızda bulursunuz diye Jonson’un zamanın  Başbakan’ı Bülent Ecevit’e yazdığı meşhur mektubu. El Kaide’yi kurup sonra onu düşman ilan etmesi olayı. Yunanistan için Türkiye’ye karşı  çıkması gibi. Ancak muhatap bir Müslüman ülke ise  Türkiye’yi göğe çıkarır. Askeri birliğin yönetimini Türk Generallerine bırakır Afganistan’da olduğu gibi.

Irak’a Türkiye üzerinden yürüdü İncirlik havaalanında  ABD jetleri kalkıp bombardımanı yapıp Basra körfezindeki uçak gemilerine kondu. Uçaklar, uçak gemilerinden havalanıp incirlikte indi. Irak’ta ölenlerin günahına bizide ortak etti ABD. Müslüman ülke olan ve  ABD’ye kafa tutan Libya’ya ve Kaddafi’ye NATO güçleri  İzmir’İ üs kullanarak vurdular.

           

Şimdi Malatya’da kurulan Kürecik radarının NATO’ya devredilmesi kararını aldı. Demek ki Kürecik’te kurulan radar ABD’nin idi. Şimdi NATO’ya devrederek Türkiye’nin başına yeni ve ciddi bir bela oluşturdu.

  Sonuç ortada: 

  ABD Türkiye üzerinden oyun oynuyor.

  ABD 1898’de Meksika’da 250 bin kişinin ölümüne sebep olmuştu. 1965 yılında Endonezya’da 1 milyon insanın ölümünü gerçekleştirmede baş aktördü. 1970-75 yılları arasında Laos ve Kamboçya’da 1 milyon insanı katlettirdi. ABD 1991’de Irak’ın bombardımanında ilk hamlede 100 bin kişinin katili oldu.

 

Sonuçta Irak’ta ABD’nin eliyle ve sayesinde bir milyon insan öldürüldü. Bu gün Suriye’de birbirini öldüren Müslümanları ABD katlettiriyor. Geçenlerde yazmıştık Suriye’den sonra sıra Türkiye ve İran’da Niçin mi yazdın bunları deresiniz. ABD’nin tazıya kaç tavşana tut uygulaması tüm dünyada yaygın olarak sürüyor.

 

Bazen İran’daki gibi tutmuyor bazen Suriye, Irak ve Afganistan’daki gibi tutuyor.          Hükümet Uludere olaylarının üstünü kapatmaya çalıştı. ABD Türkiye’nin dostu açığa çıkardı. Ne diyor ABD’deki bir yayın organı. Biz Robozki’deki görüntüyü belirleyip Türkiye’ye haber verdik daha yakından çekelim dedik. Türkiye’nin yetkilileri kabul etmedi. Penetgon yetkilisi haberi yalanlamıyor. Sızıntı olmuş diyor yani içeride bu bilgi var anlamında ABD’nin Uluderelileri devletten veya hükümetinden daha çok sevdiğini hiç kimse söyleyemez. Ancak değişimi savunan, açılımları gündeme getiren AKP hükümetinin Uludere olaylarını şeffaf bir konuma getirmemiş olması ABD’nin dümen suyuna uyması anlamına geliyor.

 

Siz düne kadar Mustafa Muğlalı olayını eleştirmişsiniz. Dersimde 70 yıl önce katledilen Kürtlerin sorumlusu olarak zamanın Başbakanı yani İsmet Paşa’yı sorumlu tuttuğunuzu çok olumlu açıklamalar ile anlatmışsınız. Şimdi bir bidon mazot satıp üniversitede okuyan kardeşine 50 lira göndermek için veya üniversiteye giriş harcını kazanmak uğruna canını tehlikeye atan gencecik 34 kişinin öldürülmesinin üstünü kapatırsanız inandırıcılığınızı kaybedersiniz.

 

Kaldı ki geçmişteki olayların sorumlusu geçmiş hükümetler ise bu günün 34 gencecik insanın öldürülmesinin sorumlusu da AKP hükümetidir. 34 kişinin canına mal olan yanlışlığı kim veya kimler yaptı. Hükümet neden açığa çıkarmaz. Balyoz davasında 68 general 350 subayı gerçekleştirilmemiş bir darbe ihtimali yüzünden yargılıyorken 34 kişinin yani suçsuz vatandaşın ölümünden neden sorumluları bulup yargıya havale etmiyorsunuz diyor tüm halkımız.  

 

 İlk gün hükümet haberim yok dedi.

 MİT resmen istihbaratı bilgiyi biz vermedik dedi.

 Devlet erkanı olaydan habersiz olduğunu açıkladı.

 Şimdi açığa çıktı.

*Pilot veya Pilotlar bombardıman için emir almış bombardımanı gerçekleştirmiştir.

* 34 gencecik T:C vatandaşı katledilmiştir.

* Emri pilotlara veren kurum ve kişi olmuş elbette. Bunu kimse inkar edemez.

*Yerel birlikler mazot için vatandaşların gittiğini ve göz yumduğunu da bilmiş ve de söylemiş bu da açık ortada.

* O zaman Pilottan başlayarak emirleri veren ile istihbaratı bilgileri verenleri bir hafta işinde açığa çıkarılabilir hükümet

           

Yeter ki siyasi irade ile bağımsız yargı açığa çıkarmak istesin. Bu gün öldürülen 34 TC vatandaşı olan kişilerin evinde devletin silahını taşıyan korucular olduğu halde devlet, yani hükümetin katliamı açığa çıkarmaması geçmiş hatalarla ilgili açıklamaları da yapmacık olur.

*Bu kadar ağır bir hatada olsa kapalı kalmamalıdır.

* Olay sınırın sıfır noktasında yani sınır ötesindedir.

*TSK sınır ötesi için hükümetin emrindedir.

Kuvvet komutanları Genelkurmay başkanına bağlıdır.

 

Genelkurmay başkanı başbakana bağlı ve başbakana karşı sorumludur. Geçmiş 70 yıl önce Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın ifadesi ile Dersim katliamından nasıl ki zamanın başbakanı İNÖNÜ sorumlu ise Uludere Roboskideki 34 kişinin katledilmesinden de ileride bu günün başbakanı sorumludur denilecektir. Bir de gündemde olan bu gencecik çocukların kaçakçılık yaptığı iddiasında bulunanlara bir cevapta şudur.

 

 Bir bidon mazot kaçakçılığının cezası parçalamak mıdır. EL İNSAF

 Bu ülkede binlerce tonluk tanker gemilerle kaçakçılık yapanlar katledildi mi ki

 Eğri oturup doğru konuşalım. Bu olay kaçakçılık sayılmaz. Çünkü devletin Uludere’deki sivil ve asker yönetici ve görevlilerinin tamamı bu sınır ticaretinden 50 yıldır haberdardırlar. Bilinmeyen bir olay değildir. Hükümet Uludere Roboski katliamını derhal açığa çıkarmalıdır. Hukukun üstünlüğü, adaletin tecellisi ve adaletli yönetimin ilkesi bunu gerektirir. AKP hükümeti buna yeterli yetki irade ve güce sahiptir diyoruz Hakkari’den

 

 

Bu yazı toplam 2863 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim