• BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

ABD Başkanı Trump'a sert cevap!

ABD Başkanı Trump'a sert cevap!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin bu işlerin kovboy filmi olmadığını görmesi lazım. Biz bir kovboy filmi oynamıyoruz veya çevirmiyoruz. İki büyük ülke. Birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı" ifadesine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, "ABD gerçek dostun kim olduğunu göremiyor. Bizim ABD'ye yönelik bir yanlışımız olmadı. İster ABD vatandaşı olsun ister başka bir ülkenin vatandaşı olsun, herhangi bir suçlama ile karşı karşıya olduğu zaman yargı süreci var. Biz ABD'ye saldıran teröristleri desteklemedik. Terör örgütlerine binlerce tırlık silah vermek mi dostluğa aykırı, devam eden yasal bir sürecin Türkiye'de işletilmesi mi?

 
 
 

Defalarca ABD'li muhataplarımıza yaptırım ve tehditlerin işlemeyeceğini söyledik. Baskı yaparak istediğini alamazsın. Dostane yaklaşırlarsa bu gerginliğe de gerek yok. ABD'nin bu işlerin kovboy filmi olmadığını görmesi lazım. Biz bir kovboy filmi oynamıyoruz veya çevirmiyoruz. İki büyük ülke. Birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz. Bizim ABD'ye hiçbir yanlışımız olmadı bu yüzden 'Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı' kimse diyemez" açıklamasında bulundu.

"Rusya'ya vize kalkacak"

 

 

Rusya ile mutabık kalınan vize serbestisinin kapsamına ilişkin soruya Çavuşoğlu, bir yerden başlayalım dediklerini ifade ederek, servis pasaportlarına, resmi pasaportlara, tır ve kamyon şoförlerine ve bazı iş adamlarına kalkacağı bilgisini verdi. Çavuşoğlu, "Bayramdan sonra Ortak Çalışma Grubu toplantımız olacak. Ama Rusya bizim beklentimizi biliyor. Tamamen vizeyi biz ortadan kaldırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız karşılıklı olarak seyahat etsinler. Rusya'ya ve Rus ekonomisine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "AB ile ilişkilerimizi iyileştirmek için başka bir ülkeyle bir sorun yaşamamızı beklememek lazım. İlişkilerde değişik sebeplerden dolayı gerginlik oldu ama tek taraflı olarak Avrupa Birliği düşmanlığı yaptığımız görülmedi. Kimse Türkiye'yi Avrupa kıtasının dışında bir ülke olarak görmesin" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim