• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

ABD'den ateşkes açıklaması

ABD'den ateşkes açıklaması
ABD yönetimi, Suriye’de Türk ordusu ve IŞİD karşıtı güçler arasında şu an itibariyle sükunetin sağlanmış göründüğünü, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, “ABD, Suriye’de Türk ordusuyla IŞİD karşıtı diğer güçler arasında gece boyunca sükunetin sürmesini memnuniyetle karşılıyor” ifadesini kullandı.

Earnest, ABD olarak bu adımları, bölgedeki tüm IŞİD karşıtı güçler arasında daha fazla düşmanlıkların ortaya çıkmasını ve can kayıplarını önlemenin bir yolu olarak desteklediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, durumun hala oldukça dinamik ve akışkan olduğunu söyleyerek, “Son 12 ila 18 saatte büyük oranda sükunetin hakim olduğunu gördük. Bu elbette memnuniyet verici. Böyle devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kirby, Türk ordusu ya da Türkiye’nin desteklediği  gruplarla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında “taktiksel operasyonların” IŞİD’e karşı savaşa faydası olmadığını düşündüklerini de yineledi.

Sözcü Kirby, Türkiye’nin bölgedeki operasyonlarını, baştan beri planlandığı gibi sınırın bu kesimini güvenlik altına alma amaçlı olduğu müddetçe “faydalı ve yapıcı” olarak gördüklerini belirtti.

ABD’nin iki taraf arasında arabuluculuk yapıp yapmadığı şeklindeki bir soru üzerine Kirby, “İki tarafa da, aralarındaki çatışmalara dair kaygılarımızı ve odak noktalarının IŞİD olması gerektiği yönündeki arzumuzu net olarak ilettik, iletmeye de devam edeceğiz ama bir müzakere ya da arabuluculuk rolü oynayıp oynamadığımızı soruyorsanız yanıt hayır” dedi.

Kirby, Türkiye ile YPG arasında ateşkes mutabakatına varıldığı yönünde Amerikalı bir yetkiliye dayandırılan haberlerin sorulması üzerine de, son birkaç gün içerisindeki çatışmaların hangi noktada olduğuna dair soruların iki tarafa sorulması gerektiğini söyleyerek, “Söylediğim gibi son 12 ila 18 saattir durum sakin görünüyor. İki taraf arasında çatışma olmadı ve bu memnuniyet verici” diye konuştu.basından

Bu haber toplam 2976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim