• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ABD'den Suriye açıklaması!

ABD'den Suriye açıklaması!
ABD resmi makamlarından yapılan açıklamaya göre ABD'nin Rojava ve Suriye'den çekilmek için henüz bir zaman belirlemediğini belirtildi.

Reuters'in ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde Amerikan ordusunun IŞİD ile mücadele tamamlanana kadar Suriye'de kalabileceği vurgulandı.

Washington'ın Suriye'den çekilme kararını duyurmasından iki hafta sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada Amerikan güçlerin halen IŞİD'e karşı savaştığı aktarılmıştı.Amerikan ordusunun misyonunu tamamladığını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump ise çekilme kararına gerekçe olarak IŞİD'in yenilgiye uğramasını göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamada, Beyaz sarayın'in askerlerin evlerine dönmesi için henüz bir zaman belirlemediğini söyledi ve bu sürecin IŞİD'e karşı koalisyon ortaklarıyla birlikte hareket ederek IŞİD'e meydan bırakmadan yapılacağını savundu.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından gelecek hafta Ortadoğu'ya yapacağı ziyarete katılacak gazetecileri bilgilendiren yetkili, "Şunu açıklığa kavuşturmalıyız: Suriye'de ucu açık bir askeri varlığa sahip olmayı düşünmüyoruz.

Başkan Trump, çekilme kararı verdi ve şu anda bu kararı gerçekleştirebilme formülleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.Başkan Donald Trump IŞİD'in yenilgiye uğratıldığı ve 'Suriye'de kalmak için bir neden kalmadığına ve askerlerin çekileceğine' dair kararının ardından ABD'nin Suriye'den tamamen çekileceğini duyurulmuştu.

Bu karara verilen tepkiler sonrası ise Trump, ''Çekilsek bile Kürtleri korumak istiyoruz. Çekilme konusunda yavaş veya hızlı diye bir şey demedim.

Bazıları 4 ay dediğimi söylüyor, bunu da söylemedim. Suriye'den belli bir süre zarfında çekileceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Yetkililerden yapılan bir diğer açıklamada ise ABD'nin Arap güçlerinin Suriye'ye girmesine olanak sağlaması gibi bir planın 'şimdilik' olmadığı belirtildi.

Bu haber toplam 1708 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim