• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Abdurrahman Er HATSO’dan istifa etti

Abdurrahman Er HATSO’dan istifa etti
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı genç iş adamı Abdurrahman Er, aday adaylığı nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Abdurrahman Er yaptığı açıklamada, bugün 10 şubat 2015  itibarıyla Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu başkan yardımcılığı görevinden ve ayrıca Organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanlığından Milletvekilliği aday adayı  olarak başvuru yapmak  maksadıyla istifa ediyorum dedi.

Haberin Görüntülerini Görmek İçin Tıklayın

Er,” Hakkari ilimiz temsilliyet konusunda yıllarca büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. İçinde bulunduğu sorunlarla bocalanan 273.000 nüfuslu ilimizin bu gün itibarıyla %17,4 di toplam 48.720 kişi halen işsiz durumdadır. İlimizin  içinde bulunduğu  problemleri ve çözüm önerileri bu güne kadar hep dile getirilmiştir. Ancak temsilde takip eksikliği nedeniyle sorunların çözümü gerçek anlamda halen  hedefine ulaşamamıştır”   

"İLİMİZDE BİNLERCE İŞSİZ GENÇ VAR"           

 Komşu İllerle bağlantılı tek girişi ve çıkışı olan ilimizin dışarıdan özel sektörü getirecek paketlerin bu gün itibarıyla amacına ulaşamadığı görülmektir. Hakkari esnafımız yoksul bir esnaftır. İlimizde istihdam alanları yok denecek  kadar bir il konumundayız. Binlerce aç susuz işsiz güçsüz gençlerimiz var.

Hükümetimizden ilimizin işsizlik sorunların çözümü için devletin kamu desteğiyle yerelde bulunan işletmelere veya işini kurmak isteyen işverenlere sadece Hakkari’miz için çok acil özel bir teşvik paketi uygulamalıdır. Bu paketin içinde SSK’sı vergisi yararlanma şartlarının kolay olduğu cazibe oluşturacak özel indirimler yapılmalıdır”

"İŞ ADAMLARI BÜYÜK SIKINTI ÇEKMEKTEDİR"

Bankaların bölgemize duyarlı olup esnafımızın sıkıntılarını ve bölgenin hassasiyetlerine göre kredi taleplerine ağırlaştırılmış engeller yerine  esnek davranmalıdırlar.

Küçük girişimcilere ve işini büyütmek isteyen yatırımcılara özel, faizsiz, 2 ila 5 yılı ödemesiz olmak üzere en az 100 bin TL kredi verecek bir mekanizma ve fon oluşturulmalı, İlimizin en büyük iş gücü sırtlayan sektörün inşaat sektörü olduğu, bu sektörün de tamamıyla kamu ihaleleriyle bağlantılı olduğu,

ilimizde gün geçtikçe kamu ihalelerinin bölgenin piyasa fiyatlarıyla maliyetler hazırlanmadığı, ve çıkan maliyetlerin  uygulama projelerine göre sağlıklı yapılamadığı, yaklaşık maliyet hesaplarının 4734 sayılı kamu ihale kanununun arkasına gizlenerek anahtar teslim götürü bedel üzerinden ortalama %20 % 30 oranında eksik hesaplanması nedeniyle inşaat sektöründe çalışan  işadamlarımızın büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı görülmektedir”

"HAKKARİ’YE YATIRIMCILARIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

 6. teşvik paketinde ilimizle ayni kategoride olan ulaşım ve pazar sorunu olmayan ve sanayisi gelişmiş Diyarbakır, Mardin, Van Şanlıurfa, Batman gibi illerle aynı konumdayız. İlimizi siyasi  temsil sıkıntısı nedeniyle sanayisi gelişmiş illerle bu gün aynı konumda oluşumuz yatırımcının ilimize gelmesine  mümkün olmamıştır.  Sorunların çözümüne vakıf olacak tecrübeli bir siyasi irade ilimiz için özel bir teşvik paketi uygulamasını talep etme mücadelesinde bulunabilirlerdi”

"HAKKARİ’DEKİ SORUN VE SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN ADAY OLDUM"

Esnafımızın ilimizde düşündüğü projelerin Daka ve Kosgeb tarafından desteklenmemesi halkımızı günden güne umutsuzluğa ve karamsarlığa sürükleyebilmektedir. Hakkari ilimiz elektrik enerjisiyle halen tek hattan besleniyor.

İlimize doğalgaz getirilememesi nedeniyle doğalgazın vermiş olduğu avantajlardan halen yararlanamamaktayız. Yukarıda belirtmiş olduğumuz ilimizin sorunları sadece bir kaçı Saygıdeğer basın mensupları ilimizin sosyolojik ekonomik yapısını çok iyi biliyoruz. Sorunların çözümlerini hayata geçirmeye vakıfız.

İlimizin bu güne kadar temsiliyet sıkıntısını giderme adına Hakkari Milletvekiliği aday aday olarak başvuru yapacağım. Tüm halkımdan desteklerini vermelerini talep ve rica ediyorum. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 15697 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim