• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Açlık Grevini Hakkari İHD devir aldı

Açlık Grevini Hakkari İHD devir aldı
Hakkari barış meclisi üyelerinin, bölgede devam eden kuşatma ve katliamlara karşı başlattığı süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eylemi 15'inci gününe girerken, açlık grevi eylemini İHD Hakkari Şubesi devraldı.

İHD Hakkari Şube binasında sürdürülen süresiz ve dönüşümlü açlık grevini,15”inci gününde DBP ve İl Genel Meclisinden,  İnsan Hakları Derneği Hakkari Şube üyeleri devraldı.

Nöbet değişimi sırasında konuşan İHD Şube başkanı İsmail Akbulut, Bilindiği üzere 15 gündür Hakkari’deki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri bölgede don dönemlerde meydana gelen olaylara tepki göstermek amacıyla dönüşümlü açlık grevine başlamıştı dedi.

Akbulut,” Bizde İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi olarak açlık grevini devralıyoruz. Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak başta da dile getirdik. Sivillerin yaşamını yitirdiği bir sokağa çıkma yasağı politikası yürütülüyor. Özellikle Cizre’de şuan bodrum katında insanlığın vahşete maruz kaldığı bir süreci yaşıyoruz.

AKP söz konusu Kürtler olunca bir katliamı esas alıyorlar. Nitekim bodrumdaki vatandaşlarımız tedavi edilmeden başka bir binanın bodrum katında yangının çıkartıldığını 37 tane sivil insanın orada mahsur kaldığı bilgisini aldık. Ve bu 37 vatandaşın arasında 9 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği görüyoruz.

Bizde İnsan Hakları Derneği olarak bölgede ve Kürdistan da yaşanan bu katliamcı politikalara karşı sesiz kalmayacağımızı duyarsız kalamayacağımızı.

Nitekim bugün itibari ile dönüşümlü 3 gülük bir açlık grevi ile bu tutumu protesto edeceğimize ve bir kez daha dile getiriyoruz cizredeki sivil vatandaşlarımızı biran önce tedavi edilme noktasında hükümettin artık adım atması gerekiyor.

Bu süreç böyle devam ettiği sürece bizde sesiz kalmayacağız ve demokratik her türlü eylemde’ de hükümetinde bilmesi gerekiyor. Yapılan açıklamaların ardından grev devir alındı. Hakkarihabertv.com

ihd-11111.jpg

 

Bu haber toplam 2944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim