• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ADAM GİBİ ADAM "ERSİN KORKUT"

Abdullah Demiralp

Onunla aynı şehrin çocuğu olmanın verdiği gururla satırlarıma başlamak istiyorum. 

Yarışmaya değil, insanlığa adalet, hoşgörü, sevgi ve sadakat dağıtmaya gitmişti. Bir yarışmanın oyuncusu değildi o milyonların gözünde bir abi bir evlat ve herkesin kendisinden bir parça gördüğü ve o adaya heykeli dikilecek mertlik kelimesinin bile yanında az kalacağı bir insanlık abidesiydi.

ersin-korkut-1.jpgYıllardır bizim anlatamadığımız Hakkari insanın mertliğini bütün dünyaya anlatan kendini değil memleketinin değerlerini ön planda tutan o masum ve saf duruşuyla esmer yüzüyle doğal duruşuyla bir Hakkari'li nasıl olur herkese öğrettin candost. 

42 yaşında Survivor un görebildiği en karakterli, en dinamik ve en merhametli yarışmacısı sen oldun. Gece çocuğu üşümesin diye üstünü örten bir anne, çocukları aç kalmasın diye sabaha kadar ıssız bir yerde yiyecek arayan bir babanın şefkatiyle günlerini geçiren, kardeşleri zarar görmesin diye onları sahiplenen bir abi oldun sen... 

Bu ülke bu kısa süre içerisinde senden çok şey öğrendi. Bir sanatçıdan öteydin sen, egolu değildin, bencil değildin burnun havada değildi, bahane aramıyordun hiç bir şeye. Kin ve nefretten uzak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandın sen.

Sözde sanatçı ruhuyla seni kıskanan, çekemeyen, kendini bilmez onca insana  merhametinden kalbinden gelen ve aile terbiyesinin verdiği o yüce duyguyla karakterinden asla ödün vermeden en kalbi duygularınla gülümsemeyi ve insanca yaşamanın ne kadar önemli olduğunu anlattın. Dün gece seni tanıyan tanımayan herkesin gözyaşlarına ortak oldun sen.

ersin-korkut-m.jpgHayvan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu ve sahiplendiğin o dilsiz ama annen baban kadar sevdiğin köpeğinin ölümünü bile metanetle karşılaman tüm ülkenin takdirini kazanmıştır.

Her röportajında her cümlenin arasına sıkıştırdığın bu şehrin insanları seni asla yanlız bırakmayacaktır. Sen oraya ünlü sıfatınla gidip gönülleri feth eden bir gönül adamı oldun.

O güldüren adam dün gece koca bir ülkeyi kişiliğinin verdiği duygusallık ve samimiyetiyle yasa boğarken aslında seni seven insanların boşa sevmediğinin de bir göstergesiydi. 

Sen bu kentin en önemli değerlerinden bir tanesisin bu şehrin çocuğu genci yaşlısı seninle aynı kentin insanı olduğu için ne kadar gurur duysa azdır. 

Merhamet bir insana yakışan en güzel meziyettir ve insan en çok sevdiği şeyle sınanır. Sen o güzel yüreğinle bürün kalplerdd yer edindin. Sen belki Survıvor'un şampiyonu olamadın ama Ersin Korkut kişilliğiyle herkesin gönlünün şampiyonu oldun. 

Ersin ile güldürüp, korkut ile korkutacağım demiştin ama ağlatacağını söylememiştin.. Sen Bizim Şampiyonumuzsun...

Abdullah DEMİRALP

Bu yazı toplam 4786 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim