• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Adana’da Reng-i Hakkâri rüzgarı esti

Adana’da Reng-i Hakkâri rüzgarı esti
Adana Öpen Zafer Kupası” gala gecesinde sahne alan Reng-i Hakkari Sanat topluluğu büyük bir beğeni ile izlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş  World Dance Federation ve Casa de la Danza sponsorluğu ile “Adana Öpen Zefer Kupası” gala gecesinde sahne alan Reng-i Hakkari Sanat topluluğu  herkesi kendine hayran bıraktı.

Gala gecesi organizasyon sorumlusu Burcu Doruk, Hakkâri Sanat ve Kültür Dayanışması Projesinde büyük emeği olan başta Hakkâri Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak ve  Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Tiyatro Oyuncusu Sevinç Gediktaş’a Danslarıyla galaya renk katan Reng-i Hakkâri Sanat topluluğuna teşekkür etti.

Doruk,”22 ülkenin katıldığı, 5 Latin ve 5 standart olmak üzere toplamda 10 dalda yapılan yarışmada dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden yetenekli dansçıların performansının sergiledi. Böyle özel ve büyük bir organizasyonda yer alan, ülkemizin her bölgesinden halk danslarını canlandırarak Türkiye’nin renkli mozağini sahneye taşıyan Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu gösteriye renk katmıştır” dedi.

Adana Büyükşehir Koleji Adana Yerleşkesi Sorumlusu aynı zamanda Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü tiyatro oyuncusu Sevinç Gediktaş’ın eşi Hakan Gediktaş, Bahçe Şehir Kolejinde Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu’nu ağırladı.

Yemekte Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu’na hitaben bir konuşma yapan Gediktaş, Reng-i Hakkâri’nin sadece Adana’da değil Türkiye’nin her yerine renklerinin taşınması gerektiğini ifade etti.

Hatıra fotoğrafı çeken ekip daha sonra Adana Devlet Tiyatrosu’na geçti, tiyatro sanatçısı ve oyun yazarı olan Tuncer Cücenoğlu ’ nun kaleme aldığı “Kadın Sığınağı” adlı oyun provalarını izleyip oyun yönetmeni tiyatrocu ve sanatçı Tomris Çetin’e bütün ekip adına Hakkâri’ye özgü hediyeler verilerek dışarıda hatıra fotoğrafı çektiler.

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler Müdürü Ayhan Tunç ise, Reng-i Hakkari’nin artık Türkiye’nin büyük organizasyonlarında yer aldığını  ve büyük beğeni aldığını ,  yeni projeleriyle liderliğini yaptığı sanat topluluğunun önünün açık olduğunu ve Adana'da birçok sanat dergisinin ve sanat eleştirmenlerinin dikkatini çekerek Reng-i Hakkari’yi işlemek istediklerini dile getirdiler.

Tunç,”Programın her aşamasında bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini eksik etmeyen  Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a, eşi sayın Dr. Funda Toprak hanımefendi’ye ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Tiyatro Oyuncusu Sevinç Gediktaş’a  Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu adına teşekkürlerini iletti” Hakkarihabertv.com

03-069.jpg01-143.jpg02-100.jpg

Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim