• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Adıyaman aileleri barıştırıldı

Adıyaman aileleri barıştırıldı
Hakkari'de Jirki aşiretine mensup iki aile arasında yaşanan husumet aile büyüklerinin çabaları ile sona erdirildi.

Bir süre Önce Kırıkdağ Köyünde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olay Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman ve aile büyüklerinin girişimleriyle kısa sürede barışla sonuçlandı.

Yaşanan olayın sona erdirilmesiyle aile üyeleri, iş adamı Sabahattin Baş tarafından verilen barış yemeğinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Burada açıklamada bulunan Kırıkdağ Köyü Jirki Aşireti temsilcisi Hacı Mehmet Adıyaman, aşiret bağlarının güçlü olduğunu ve hiçbir zaman birbirlerine kin gütmediklerini söyledi.

Adıyaman, ''Aşiretimiz 100 yıldan beridir böyle bir olay ile karşılaşmadı. İki kişi arasında bizimde bilmediğimiz nedenle tatsız bir kaza yaşandı. Hayatını kaybeden gençte hepimizin torunuydu. Hepimiz kardeşiz. Biz jirki aşireti olarak hayatımız boyunca hiçbir zaman birbirimizden intikam almadık, birbirimizden davacı olmadık. Biz kardeşiz ve bu kardeşlik bağımızda güçlüdür.'' dedi.

Davete katılan iki aile üyelerine teşekkür eden iş adamı Sabahattin Baş, yaşanan tatsız olayın Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ın girişimleri ile sona erdirildiğini anımsattı.

Bölgede ilk kez kısa sürede iki aile arasında yaşanan tatsız bir olayın büyümeden çok kısa ve hızlı bir şekilde tatlıya bağlandığını ifade eden Baş, bu girişimin memleket adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Kırıkdağ Köyü Muhtarı Necmi Adıyaman, bir süre önce köyde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanın olay nedeniyle derin üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Böyle elim olayların bölgede çok büyük infilaklara, bir daha düzeltilemeyecek acılara sebep olduğunu aktaran Necmi Adıyaman, şöyle konuştu:

''Ne var ki başta Jirki Aşireti lideri Hacı Tahir Adıyaman olmak üzere yine aşiret büyükleri olan Hacı Mehmet Adıyaman ve ölen gencin dedesi Hacı Mehmet Adıyaman ile gencin babası Ahmet Adıyaman'ın girişimleri sonucu olay büyümeden çok kısa bir süre içinde tatlıya bağlanmıştır. Bu gibi olaylar yıllar süren husumetlere sebep olabilirken değerli insanların katkılarıyla belki tarih boyunca ilk defa bu kadar kısa sürede çözüme kavuşturulmuştur.

Süreç boyunca çözüm sağlamak adına olumlu girişimlerde bulunan sayın valimiz, Jandarma komutanımız ve Zap Karakolu komutanımız ile bölgedeki tüm saygıdeğer diğer insanlarımıza şükranlarımızı sunmayı borç biliyoruz. Dileriz ki bir daha böyle sıkıntılar bölgemizde yaşanmaz. Yaşanması durumunda yine bu şekilde hızlıca çözüme kavuşturulur.'' diye konuştu. Hakkarihabertv.com

adiyaman-ailesi-baristirildi-m.jpgadiyaman-ailesi-baristirildi-1.jpg

Bu haber toplam 4650 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim