• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Afyonlu Güssüm öğretmenden büyük kampanya!

Afyonlu Güssüm öğretmenden büyük kampanya!
Hakkari'de öğretmenlik yapan Afyonkarahisarlı Güssüm Deveci okul müdürü Sıtkı Zerek’in rehberliği doğrultusunda başlattığı kitap kampanyası kısa sürede Türkiye genelinde ses getirdi.

Sosyal medya üzerinden kitap kampanyası başlatan Güssüm Deveci, Türkiye’nin birçok yerinde yoğun ilgi gördü. Afyonkarahisar’da gazetecilik yapan eşinin sayesinde yerel gazetelerde kampanyasını duyurma fırsatı bulan Deveci, böylece 2 bine yakın roman, YGS ve LYS hazırlık kitaplarını okuluna kazandırdı.

2016 - 2017 eğitim öğretim yılının başında atandığı okulun kütüphanesinin zengin olmadığını dile getiren Güssüm Deveci, “Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek’in önderliğinde öğretmenlerle birlikte bir kitap kampanyası başlattık.

Kampanyamıza duyarsız kalmayan eğitim gönüllüleri sayesinde kitaplar kargo ile yola çıkarıldı. Türkiye’nin birçok illinden kitaplarımız geldi.

2 bine yakın kitabın içinde Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere çok çok farklı yayınevinin roman türleri, YGS-LYS test kitapları bulunmaktadır. Bu kitaplarımızın öğrencilerimize faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okuma alışkanlığı, algı ve kavrama yeteneğinin gelişmesine önem verdiklerini kaydeden Lise Müdürü Sıtkı Zerek ise, “Okulumuzda okuma oranını yükseltmek için kütüphanelerimizi zenginleştirme fırsatı bulduk.

Öğretmenimiz Güssüm Deveci’nin katkılarıyla zengin bir kütüphaneye kavuşacağız. Afyon’dan kitap kampanyamıza büyük destek ve katkı sundular.

Kitaplarımız bir ay gibi kısa bir sürede okulumuza geldi. Fazla gelen kitaplarımız olduğu takdirde köylerden ve ilçelerden gelen 200’e yakın öğrencinin kaldığı kız pansiyonuna aktaracağız.

Kardeş ilimiz olan Afyon’un desteğinin devam etmesini ümit ediyorum. Kilometrelerce uzaktan bizlere kitap gönderen hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.İHA

ogretmen-gulssum-deveci-1-006.jpgogretmen-gulssum-deveci-2-006.jpgogretmen-gulssum-deveci-3-006.jpg

Bu haber toplam 3279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim