• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

AĞLA SEMİHA ANA!

Hakan Taş

Bu dünyada kahır çekmekle, ağlamakla yükümlü tek canlı analardır.

Oğlu askere gider, ağlar…

Kızı evlenir, ağlar…

Bebeği sünnet olur, ağlar…

Çocuğu hasta olur, ağlar…

Çocuğu hapse düşer, ağlar…

Oğlu veya kızı şehit olur, ağlar…

Her ananın gözleri gizli su değirmenidir. Yürek acısı göz çukurlarını tetikler, sel olup akar.

Ferhat Tuğan başarılı bir gazeteciydi. Düşüncelerinden dolayı sürgüne gitti. Fransa’ya yerleşti. Orada hayatını kaybetti. Öldü veya öldürüldü. O bir kez öldü ama Semiha anayı hergün bin defa öldürdü.

Serhat Tuğan, henüz öğrenciyken bildiri dağıttı diye gözaltına alındı. Daha sonra isim benzerliğinden idam ile cezalandırıldı, DGM’nin gerçek dışı olduğu tanıklarla, kriminal rapor ve sabit tutanaklarla müebbet alan Serhat, 27 yıldır hapishanede… Semiha ana 27 yıldır ölüp diriliyor…

İki evladın acısı ağır geldi, bedeni ve yüreği dayanamadı. Hastalandı, şuan yoğun bakımda… Semiha anaya tıbben müdahale ediliyor ama onu uyandıracak tek ilaç, ona gözlerini açtıracak tek mucize oğlu Serhat’ın ona sarılmasıdır.

Şuan Sümbül dağının zirvesine çıkarak nefesim kısılıncaya kadar, sesim kesilinceye kadar bütün vicdanlara seslenmek istiyorum. Bir anayı bu kadar cezalandırmayın. Ağlama limiti doldu, ruhunu ve tüm bedenini acı sarmış, bakışındaki öfke sıçradığı her yeri yakıyor. 27 yıldır her gün 27 bin defa çırpınıyor. Bu annemizin tek arzusu bu acımasız dünyada sadece bir kez olsun oğlunu görmek, koklamak ve sarılmaktır.

Serhat Tuğan’ın yaşama hakkı ellerinden alındı. Gençliği, umutları çalındı. Yıllardır haykırdığımız halde, yüzbinlerce imza topladığımız halde zindanlardan çıkartamadık. Adalet Bakanımız sayın Abdulhamit Gül’den bir kez daha Allah rızası için yoğun bakımda, ölüm döşeğinde olan bir anneye son arzusu olan oğlu Serhat’ın af edilerek kavuşturulmasıdır.

Her annenin bir damla gözyaşı, bin varil petrol yakıcılığındadır. Her annenin bir duası cennet bahçesinde bir yer edinmektir. Semiha ananın damarları ilaç kabul etmiyor. Hz.Yakup oğlu Hz. Yusuf’a kavuştuğunda gözleri açılmıştı. Semiha ana oğlu Serhat’ı görürse gözleri açılacak ve nefesine kavuşacaktır…

 

Bu yazı toplam 3776 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim