• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

AĞZIMIZ TATLANSIN!

Hakan Taş

Pandemi sürecinde hepimizin hem ağız tadı hem de yaşam tadı kaçtı. Dün il dışında bir misafirim geldi. Yemekten sonra ağzımızı tatlandıralım diye henüz açılan Nacaroğlu Baklavacısına gittik. İlimizin köklü ailelerinden ÜMİT ailesinin en genç  fertlerinden Fatih Ümit, adeta Gaziantep’i Hakkari’ye taşımış.

Nefis baklava çeşitlerini sunarken müthiş bir tasarım ile göze de hitap ediyor.  Kapıda baklava yerken karşında Sümbül dağı size göz kırpıyor. Güler yüzlü çalışanları ve deneyimli ustasıyla da dikkat çekiyor.

Hepimizin bildiği gibi Nacaroğlu, sektöre çocuk yaşta atışmış, büyük emek ve gayretlerle yetişmiş, Mustafa Nacaroğlu tarafından profesyonel kadrosuyla 2012 yılından beri hizmet vermeye başlamıştır. Müşteriden çok misafir olarak gördüğü tüketicilerini, çok satış yerine doğru ve ahlaki satış üzerine benimsemiştir. Türkiye’de bir çok ilde şube açarak büyümekte yurt içi ve yurt dışı hizmet vermeye devam ederek son şube Hakkari’mizde hizmete açıldı.

Baklavanın bu kadar çeşidini ilk kez gördüm. Havuç dilimi, çikolatalı, klasik fıstık ve cevizli baklava, cevizli, fıstıklı midye baklava, padişah fıstıklı baklava, soğuk baklava, fıstık dolama, fıstıklı dolama, fıstıklı şöbiyet, Gaziantep’in simgesi olan hakiki fıstık ve kahve çeşitleri…

Yufkalar elde açılmakta olup, taş fırında meşe odunuyla pişiriliyor. Hakiki tereyağı ve özel boz Antep fıstığı kullanılmaktadır. Tatlı yerken hakiki Maraş dondurmasına da hayır diyemeyiz.

Baklavamızı yedik ve gittik. Peki nişan, söz kesme, özel misafirliğe gitmek istersek hakiki ve özel çikolatayı nerden temin ederiz diye endişe etmemize de artık gerek yok çünkü saf Belçika çikolatası bir çok çeşidiyle katkı maddesi içermeden bulabiliyoruz. Dedim ya, ağzımızı ve yaşantımızı tatlandırmak adına Nacaroğlu Hakkari şubesine uğramak yetiyor.

Fatih Ümit ve ağabeyi İbrahim Özgür Ümit"in işadamı babaları Vahit Ümit, bölgemizde tanınan ünlü ve başarılı bir iş adamıydı. Ümit kardeşler ilimizde ilk olan bu anlamlı ve güzel işyerine babalarının adını yaşatacak.

Ben ilk kez gittim ve müthiş ağırlandım. Orada içtiğim kahvenin, yediğim tatlının tadını unutamıyorum. Genç girişimci Fatih Ümit’in bize sunduğu bu eşsiz tat için tebrik ediyorum.

dsc_6030.jpgdsc_6055.jpgdsc_6063.jpgdsc_6064.jpgdsc_6065.jpgdsc_6066.jpgdsc_6068.jpgdsc_6072.jpg

Bu yazı toplam 1677 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim