• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

AH MÜFTÜLÜK AH !

Hakan Taş

Geçen Cuma günü Cuma namazını kılmak için ilimizin köklü camilerinden Hacı Sait Camisine gittim. Yaklaşık bir saat camide kalarak ibadet ettik. Soğuktan cemaat titremeye başladı. Beni görenler, “Hakan bey gazeteci olarak bunları neden yazmıyorsunuz” diye sitem ettiler. Hakkari’de soğuklar Kasım ayının ilk günlerinde başlar. Yani 1 aydır herkes ısıtıcı ve yakıt kullanıyor. Hacı Sait Camimizde yağışlı ve soğuk mevsimde kaloriferler yanmıyor, alınan yakıt da gözükmüyor. Bizim bildiğimiz kışa hazırlık yazın yapılır.

Yanılmıyorsam ilimiz merkezde 60’a yakın cami mevcuttur. Her caminin sorun ve sıkıntıları o camide görevlendirilen imamın sırtında. Teknik cihazlar eski model, konuşmalar ve ezan anlaşılmıyor. Özellikle ilimizde okunan selalar hiç mi hiç anlaşılmıyor. Herkes birbirine soruyor, bugün ilimizde sela okundu acaba kim vefat etti diye. Okunan selayı sadece minare dibinde ve yakınında olanlar anlayabiliyor. Tüm camilerimizde ve merkez sistem dahilindeki teknik cihazlarımız yenilenmelidir. Kentimizin değişik mahallelerinde gücü yüksek orijinal hoparlörler yerleştirilmelidirler.

Ulu cami inşaatı sanırım 5-6 yıl sürdü. Yapımını üstlenen bir çok firma işi yarıda bıraktı. Ve nihayet iki müftü değiştikten sonra cami hizmete sokuldu.

Mevcut tüm cami ve Kuran kurslarımızın sıkıntıları vardır. Tüm bunlara Müftülük etkili olamıyor.

İlimizde Müftülüğe bağlı çalışan çok başarılı imamlarımız ve  din görevlilerimiz var ama camilerimiz sorunlu.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yere ödenek ve destek temin edebiliyor da Hakkari’ye neden ilgisiz kalıyor. Türkiye’de camiler şıklık yarışında iken ilimizde 90 model demode cihazlar bize reva görülüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına bir de önerim olacak. Müftülerin görev süreleri her memur gibi 2-3 yıl ile sınırlandırılmalıdır. İl Müftümüz çok iyi bir insandır. Lakin sorunları gidermede zayıf kalmıştır.

Bu eleştirilerim hakaret içermiyor. Hakkari’de yaşayan bir gazeteci olarak halkı rahatsıza eden sorunları dile getirmekle mükellefim. İl Müftülüğümüz kış gelmeden kış uykusunda ise uyandırmak da vazifemizdir.

Bu yazı toplam 5841 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim