• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Ak kardeşler görmek istiyor!

Ak kardeşler görmek istiyor!
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Ak ailesinin 2 çocuğu, küçük yaşta geçirdikleri rahatsızlık yüzünden yaşadıkları görme probleminden dolayı destek bekliyor.

Yeni Mahalle’nin Dağlıca Yolu Caddesi'nde ikamet eden Ak ailesi, görme problemi yaşayan çocuklarının tedavisi için yardım eli bekliyor.

Mensur ve Nesibe Ak çiftinin 3'ü öğrenci 4 çocuğundan 8 yaşındaki Muhammed ile 13 yaşındaki Suda Ak, küçük yaşta geçirdikleri havale nedeniyle görme problemi yaşıyor.

Kendisi de epilepsi hastası olan anne Nesibe Ak, "2 çocuğum küçük yaşta geçirdikleri gizli havale nedeniyle birer gözlerini kaybetti. Şu anda her birinin bir gözünde görme bozukluğu var. Yıllardır tedavileri için uğraşıyoruz. Ben de 17 yıldır epilepsi hastasıyım" dedi.

“Doktorlar Suda için geç kalındığını söylüyor”
Bir iş yerinde asgari ücretle işçilik yapan baba Mensur Ak ise yıllardır çocukları için çalışıp çabaladığını söyleyerek, "2 yıldır çocuklarımı Ankara'ya götürüyorum.

Şu anda Ankara Numune Hastanesinde tedavilerini sürdürüyorum. Şimdiye kadar 2 kez ameliyat oldular. Doktorlar Muhammed için olumlu bir tedavi sürecinin yaşandığını, ama kızım Suda için geç kalındığını söylüyorlar" diye konuştu.

“Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz”
Asgari ücretle çocuklarının eğitim ve sağlık masraflarını karşılamaya çalıştığını söyleyen baba Ak, "Annem babam ve bir kız kardeşim de bizimle yaşıyor. 130 metrekarelik evde 9 kişi yaşıyoruz. Benim asgari maaşım dışında hiçbir gelirimiz yok. Sigortalı olduğum için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan herhangi bir yardım alamıyorum. Geçen çocukların sevk işlemleri için destek almak için başvurdum, başvurum sigortalı olmam gerekçesiyle kabul edilmedi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımın sağlığı ve geleceği için bir yardım eli bekliyorum" ifadelerini kullandı.

“Herkes gibi okumak istiyorum”
Bir gözü bandajlı olan 13 yaşındaki Suda Ak, "Ben de arkadaşlarım gibi görmek istiyorum. Okulda tahtayı göremiyorum. En ön sırada bile oturduğumda tahta yazılanları rahat okuyamıyorum. Okuldayken bandajı söküyorum, arkadaşlarım alay etmesin diye. Doktorlar ‘çare yok’ diyor, ama ben yine de görmek istiyorum. Kitap okumak ve herkes gibi eğitimimi sürdürebilmek için tedavi olmak istiyorum" dedi.

“Lütfen bize yardım edin"
8 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Muhammed de, okulda tahtayı göremediğini söyleyerek bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini söyledi.

Suda ve Muhammed Ak'ın kardeşleri Aleyna Ak ise kardeşlerini okula ya kendisinin ya da annesinin götürüp getirdiğini belirterek, "Sürekli onlara eşlik etmek zorunda kalıyoruz.

Kardeşlerimin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını istiyorum. Lütfen bize yardım edin" şeklinde konuştu.İHA

yuksekova-ak-kardesler.jpg

 

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim