• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

AK Parti 250 kişiye iftar yemeği verdi

AK Parti 250 kişiye iftar yemeği verdi
AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından ‘Ankara ile Hakkari gönül Sofrası Halk buluşması’ programı çerçevesinde Hakkari’de 250 kişiye iftar yemeği verildi.

AK Parti Genel Merkezinin Doğu ve Güneydoğu’daki 9 il için hazırladığı ‘Gönül köprüsü’ eylem planı çerçevesinde  Ankara il Başkanlığı tarafından kardeş il olarak belirlediği Hakkari’de 250 kişiye iftar yemeği verildi.

Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesi’nde düzenlenen ‘Ankara ile Hakkari ararı gönül sofrası  Halk buluşması’ iftar programına;

Ak Parti Sivil Toplum  ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt, AK Parti Ankara  İl Başkanı Mustafa Nedim Yamanlı, İl Yürütme Kurulu üyeleri  Cemalettin Kömürcü, Cemal Güngör, Fatma Bölükbaşı, Ahmet Gül, Edip Balcı ,

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kenan Çelebi, AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin ve yaklaşık 250 kişi katıldı.

İftar programı öncesi Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret eden AK Parti heyeti, daha sonra AK Parti il binasına geçti. Parti binasında toplanan partililerle bir araya gelen heyet, daha sonra kent merkezinde belirlenen  bazı aileleri evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.Ak Parti heyeti daha sonra iftar programına katıldı.

iftarın ardından açılış konuşması yapan AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, Hakkari’ye gelen AK Parti heyetine teşekkür etti.

İftar programı düzenleyen Ak Parti Ankara il Başkanı Mustafa Nedim Yamanlı ise, Hakkari halkı ile bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Çok şükür bir araya gelebildik. Öncelikle tabi şunu düşünmek  lazım.

Bu milletin evlatları hiçbir güvenlik endişesi taşımadan , hiçbir korku duymadan çoluğuyla, çocuğuyla, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla her yere gidip gelebilmeliler.

Ankara’daki , Tekirdağ’daki, İzmir’deki , Konya’daki bir milletin evladını buraya güvenle gelmekte alıkoyan , buna sebep olan elbette bizim kardeşlerimiz olamaz.

Bizi bir araya getirmeyenler  bizim kardeşimiz olamaz. Bizim bir araya gelmemize engelleyenler , kardeşlerimizi engellemeye çalışanlar , bize buraya huzur ve güven içinde engel olanlar bizim kardeşimi  olamazlar.

İnşallah bu Ramazan’ın da marifetiyle birlik ve beraber olarak bundan sonra hep beraber bu millet için, bu ülke için , dinimiz için inşallah beraberliğimizi devam ettireceğiz. Sizinle bir arada olmaktan son derece memnunuz. Ankara’da il yönetimimizle beraber geldik” diye konuştu.

Konuşmasına besmele çekerek Kürtçe ‘Hoş geldin’ diyerek başlayan Ak Parti Sivil Toplum  ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt  da, “ Bize bu şerefi verdiğiniz için Allah sizlerden razı olsun.

Bu mübarek ayda bu dualarımızla bize gönlünü açan ve bu iftarda bizleri bir araya getiren Ankara il Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Biz biriz, beraberiz. Acılarla, tasalarla, kederlerle bugünlerde Allahın izniyle ebediyen kardeşiz demek için buraya geldik.

Biz de diyoruz ki, adaletle, eşitlikle 100 yıldır acılarla yürüdüğümüz sonuna geldiğimiz bu yolun sonunda Allahın izniyle ebediyen kardeş olacağız. Yaralarımızı Kürt, Türk, Laz , Çerkez demeden aynı medeniyetin evlatları olarak eşit seviyede birbirimizin gözüne bakarak çözmeni yollarını birlikte bulacağız.

Bugün bölge yaralıdır. 100 yılık  yaralarımız hala kanamaya devam ediyor. Ama ancak fırsat bulduk ki, egemenlerin ve kıranların bizi birbirimize yardığı ancak kaldırdık ki, yüreklerimizi İskilipli atıfların torunlarıyla , Şeyh said’in , Bediuzzaman’ın torunları bir araya gelerek çözeceğimiz sorunları önüne azimle çıktığımı bu günleri bizi getirdikleri için Allah’a hamdolsun.Bugün çevremizde bir ateş çemberi var.

Görüyorsunuz dünya Ortadoğu’yu ele geçirmek, enerji kaynaklarını şekillendirmek için Kürdü , Türkü, Sünniyi, Şii’yi birbirine düşürmek için her yolu arıyor. Biz Çanakkale’de omuz omuza savaşan dedelerimizden bu coğrafyada ayakta kalabilmek için bir miraç devraldık. Bunu zaman zaman içimizden unsurlar engelledi.

Dersimleri yaşadık, Zilanları  yaşadık,Şeyh Saitleri yaşadık. Allaha hamdolsun ki, birilerinin çekemediği ama milletin egemen olduğu bir iktidarı kurdu halkımız.

Buraya gelen Ankara il Başkanlığı başta olmak üzere bizlere yüreklerini açan Hakkari halkına sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu, Hakkarihabertv.com

ak-parti-mm.jpgak-parti-m-002.jpgak-parti-2.jpgak-parti-.jpgak-parti-1-001.jpgak-parti-3.jpg

Bu haber toplam 6922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim