• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Ak Parti genç aday adayı neden biz diyor?

Ak Parti genç aday adayı neden biz diyor?
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Partiden Hakkari Belediye Başkanı aday adayı olan Hakkari Kadastro Müdürü Arafat Ertunç, projelerini açıkladı.

Ak Parti genç aday adayı neden biz diyor? Çünkü BİZ gelirsek;

1- Türkiye’de mera alan yoğunluğunun en fazla olduğu ilimizde bu alanların doğru kullanılması hayvancılık sektörüne ivme kazandıracaktır. Girişimcilerin desteklenerek yetiştirmiş oldukları hayvanlar Belediyece planlanacak alanlarda tutularak canlı hayvan borsası kurulacaktır.

Merkez ilimizin ekonomisine katkı sağlamak üzere desteklenmiş girişimcilere ait hayvanların iç piyasa güncel et fiyatları dikkate alınarak gerek Türkiye iç piyasasına,  gerekse dünya pazarına ulaşması noktasında bir ilke adım atacaktır. Bu sayede ilimiz merkezin ekonomik gelişimi artacak buda yeni istihdamların gelişmesine katkı sağlayacaktır.

arafat-ertunc-2.jpg

2- Belediye uygulama imar planlarına bağlı olarak şehrin gelişmesine yön verecek ancak halihazırda bulunmayan imar yollarının açılması, bu yolların ana arterlere bağlantısının yapılması yeni yerleşim alanları oluşmasına ve düzenli bir kent oluşumu sağlayacak bununda ekonomiye katkıları gözle görülecektir.

3- Kent merkezinin yoğunluklu yapılaşmaya bağlı olarak plansız görüntüsü şehircilik faaliyetlerini etkilemiştir. Bu nedenle kent merkezinin kuzey batısında yer alan alanların(Gupsi Tokiden Otluca’ya kadar) imara açılması hem şehrin gelişmesine katkı sağlayacağı gibi konut, ulaşım sektörünede katkı sağlayacak buda ekonominin gelişmesine yön verecektir.

4-Kadınlarımızın el emeği göz nuru dokuma ürünlerinin alınacak patent doğrultusunda Türkiye’nin ve dünyanın her yerine tanıtılması ile satışlarının gerçekleşmesine yönelik Belediye nezdinde online satış platformu sistemi kurulacaktır. Gerek kadın girişimcilerinin desteklenmesi gerekse yöreye has dokuma kültürünün dünyaya duyurulmasında çığır açacak bu uygulama yeni istihdamlar yaratacaktır.

5-Aynı şekilde dünyaca ünlü Hakkari balının satışına yönelik olarak Belediyenin kuracağı online satış platformu sistemi, Hakkari balının gerek Türkiye iç piyasası, gerekse dünya pazarına ulaşması açısından önem arz edeceği gibi hak etiği yeri bulacaktır. Ekonomimize katkı sağlayacak bu uygulama ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır.

arafat-ertunc-1.jpg

6-Hava kirliliğin ve bunun getirdiği kronik hastalıkların önüne geçilmesi adına Doğal gaz boru hattı çalışması ivedilikle desteklenecek buna dair Belediyece yapılması gereken her ne varsa alt yapısı kurulacaktır.

7- Güvenlik birimleri ile yapılacak koordinasyon ve iş birliği çerçevesinde askeri personelimizin alınacak güvenlik tedbirleri dahilinde çarşı izinlerinin sağlanılması şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacağı gibi yeni iş kollarının açılmasına katkı sağlayacaktır. Belediye buna dair her türlü alt yapı faaliyetini STK’larla esnaflarla yerindelik ilkesi gereği gerçekleştirecektir.

8- Bacasız sanayi dediğimiz Üniversitemizin biran önce hayata geçirilmesine yönelik politikaların izlenilmesi ve desteklenmesi ekonomiğe ve istihdama katkı sağlayacaktır. Bunun içinde üniversitemizle birlikte ilimize dair güçlü bir tanıtım(Doğa sporları, kültürel faaliyetler vs.) hepimize yarar sağlayacaktır.

9- Gerçekleştirilebilecek tüm ekonomik gelişmeye bağlı olarak Ticari Kira fiyatları makul seviyeye getirilecektir.

10- En önemlisi yeni ve güçlü bir kadroyla birlikte halkımızın hakkettiği yeni bir Belediyecilik anlayışı ve hizmetini yerine getirebilmektir…

    HARİTA YÜKSEK MÜHENDİSİ ARAFAT ERTUNÇ DEĞERLİ HALKIMA SAYGILARIMI SUNUYORUM…

Bu haber toplam 3703 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim