• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

AK PARTİ HAKKARİ'DE SİL BAŞTAN

Hakan Taş

10 Haziran günü Ak Parti il kongresi yapılacak. Edindiğimiz bilgilere göre kongreye Başbakan Erdoğan’ın katılması bekleniyordu fakat son anda yoğun programlarından dolayı kendisini temsilen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i görevlendirdiği söyleniyor.

 

Ak Parti Hakkâri merkez ve ilçelerinde yenileniyor. Yani bir nevi resetleniyor. Çünkü Hakkâri, AKP için ciddi bir sorun yumağıdır. Kongreye resmi olarak sadece şimdiki İl Başkanı Av. A. Mecit Tarhan adaydır. Başkan Tarhan ile son beş gün kala bir araya geliyor ve kısa bir söyleşide bulunuyoruz. Birçok soru yönelttim ve işte özetlediğim açılamaları; Kaç aday ile kongreye giriyorsunuz?  “Şuan resmi aday sadece benim. Divan heyeti oluştuktan sonra adaylar belli olacak. Herkesin demokratik hakkıdır adaylık.”

 

Sanırım Ak Parti büyük değişim peşinde. Neyi hedefliyorsunuz?  “İl ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Evet yenileniyoruz. Daha güçlü ve kararlı olmak adına, zafere ulaşmak adına örgütümüzü yeniliyoruz.” Hakkâri’de Ak Parti İl Başkanı olmanın zorluklarını anlatırımsınız?

 

“Elbette zorluklarla karşılaşıyoruz. Binamız bombalanıyor, camlarımız kırılıyor. Demokratik bir ortamda özgürce siyaset yapmamız engelleniyor. Ama biz asla yılmıyoruz, partimizin vizyon ve misyonuna sahip çıkmak adına gönüllü çalışıyoruz.”

Başbakan Sayın Erdoğan Hakkâri’ye halen kırgın mı?

 

“Sayın Başbakanımız Hakkâri’ye kırgın değiller. Aksine Hakkâri’den gelen taleplere her zaman öncelik vermektedir. Sayın Başbakanımız asla kent ve halk ayrımını yapmaz. Hakkâri halkına da özel bir sempatisi vardır.” Türkiye’nin hemen hemen her kentinde sizi temsil eden Milletvekilleriniz vardır. Hakkâri’de vekil olmayışını nasıl yorumluyorsunuz?

 

 “Doğrusu çok büyük bir eksiklik ve sorun olarak değerlendiriyoruz. Partimizi ve ilimizi temsil eden vekilin olmayışı il başkanlığı yükünü de arttırmaktadır. Tüm görev ve sorumluluk il başkanlığına devir ediliyor.” Yerel seçimlere az bir süre kaldı. BDP ile yarışa girecek gücünüz var mı? “Ak Parti tüm yurtta her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Anket sonuçları sürekli çeşitli medyada yansıtılıyor. 2014 yerel seçimlerinde bir devrim yaparak büyük başarı elde ederek hizmetlerimize devam edeceğiz.”

 

Evet, BDP’nin kalesi olarak bilinen Hakkari’de Ak Parti il örgütü resetlenerek yerel seçimlere hazırlık modana giriyor. Pazar günü yapılacak olan kongreyi izleyerek orada yaşananları sizlerle paylaşacağım.

 

 

Bu yazı toplam 2766 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim