• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ak Parti İl Başkanı Fırat: ‘Barış hepimiz içindir”

Ak Parti İl Başkanı Fırat: ‘Barış hepimiz içindir”
Silahlar gömülüyor, barış hepimiz için geliyor. Ak parti ve HDP yöneticileri ortak bir basın toplantısıyla yüreklere su serpti.

Çiçeği burnunda genç başkan Nurettin FIRAT , konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“28 Şubat post modern darbe’ nin 18. yıl dönümünde Türkiye tarihi bir gelişmenin daha eşiğine şahitlik yapmış oldu. 28 Şubat 2015 tarihinde Türkiye geleceğe daha umutlu daha müreffeh daha huzur dolu bir güne başladı. 28 şubat artık darbe günü olarak değil Türkiye’de demokratik siyasetin önünün açıldığı gün olarak tarihe geçecektir.

Türkiye’de parametreler artık silahlı mücadelenin bir hak arama yöntemi olmaktan çıktığı, meşru siyasetin yöntem olarak benimsendiği tüm kesimler tarafından kabul gördüğü aşikardır. Bu sürecin akamete uğramadan yol alması Türkiye toplumu ve dünya barışı açısından hayati önem teşkil etmektedir.

Kürt sorununun çözümüne dair hükümet ve HDP yetkililerinin birlikte açıklama yapması ve Öcalan'ın silah bırakma yönünde kongre çağrısı, ekseriyet tarafından barışa ilişkin önemli bir gelişme ve umut olarak nitelendirildi. Silahlı güç kullanma yerine sözün ve siyasetin gücünden yararlanmaya doğru gelişen yöntem değişikliğini gözden kaçırmamalıyız

Türkler ile Kürtlerin medenice oturup konuşması, tartışması, siyaset yapması ve siyaset yoluyla ortak çözümler geliştirmesinden geçer.

Çatışmacı kültürü geride bırakma, Kürtlerle Türklerin barışı, Anadolu ile Mezopotamya'nın barışıdır. Bu barış, medenileşerek büyük bir medeniyetin inşasına ve çatışma kültürünün girdabında gark olmuş diğer halklara örneklik oluşturmasına zemin hazırlayabilir.

Türkiye'deki olumlu ilerlemelere karşılık Ortadoğu'da güç ve kudreti taksim konularında dehşet verici bir kaos dönemi tecrübe edilmektedir. Bu tecrübeyi İŞİD terör örgütü teyit etmektedir. Kürtlerin ve Türklerin akil adamları, alimleri, aydınları, mütefekkirleri bu iki ulus arasındaki çok değerli bağlar üzerinden eşitlik, kardeşlik, adalet temelinde büyük birlik için çaba göstermelidir.

Ak Parti iktidarı devleti arındırma ve hukuk devletine dönüştürme gayreti ile birlikte yeni sivil demokratik bir anayasa yapma kararlığını sürdüreceğinden tüm halkımız emin olmalıdır.”

Bu haber toplam 5645 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim