• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ak Parti il başkanı Gür ile kahvaltı sohbeti

Hakan Taş

Genç yaşta siyasete atıldı. Henüz 23 yaşındayken Ak Parti'nin Hakkari Kurucu Gençlik Kolları Başkanı olarak mücadeledeki yerini aldı.

Bu görevde bir rekora imza atarak 11 yıl görevde kaldı. Başarısından dolayı Merkez İlçe Başkanlığına terfi etti. Ak Parti’nin yapılan son iki olağanüstü genel kongrelerinde MKYK yedek üyeliğine seçildi ve halen bu üyeliği devam etmektedir.

Ve 52 aday içinde, Ak Parti Kurucusu ve Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın tercihiyle il başkanı olarak göreve tevdi edildi. İl başkanlığı görevini devralan genç başkanla il kongresi öncesi özel bir söyleşi yapmak üzere Hakkari Evi'nde, kahvaltıda buluşuyoruz.Hepinizin ilgiyle okuyacağınızdan emin olduğum kahvaltı sohbetimizden notlar:

  -Parti binası sürekli dolu. Bu kadar vatandaşı kabul etmek, hepsini bir bir dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek çok zor olsa gerek. Bu yoğunluğu anlatır mısınız? "

Ben kendimi sadece il başkanı olarak görmüyorum. Hakkari’nin bir evladı olarak halkın dertleriyle dertlenen sevinciyle mutlu olan bir insanım.

emrullah-gur-ak-parti-il-baskani-hakkarihaber-1.jpg

Partimizden seçilen il vekillerimiz olmuş olsaydı elbette yüküm hafiflerdi. Bu yükü tek bir birey olarak değil teşkilatımız ve halkımızla birlik içinde ve her daim istişare ile omuzlama gayreti içindeyiz. Halkımız bizim en büyük değerimizdir, mücadelemiz bu değere haiz çalışma ve projeleri gerçekleştirmektir. İnsanımızın ve kentimizin sorunları elbette çoktur.

Herkesi büyük bir ilgi ve saygı çerçevesinde kabul ederek sorunlarına ortak olmaya, makul çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunun için gerek ilimizdeki merciler gerekse Ankara’da ki mercilerle hemen temasa geçerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, halkımıza hizmet etmek üzere bu görev bizlere tevdi edilmiştir.

-Sizi günde 500 vatandaş ziyaret etmektedir.En yoğun talepleri nedir?

Tabi ki iş talebi... Vatandaşlarımız en çok iş talebinde bulunmaktadır. İş-Kur'a alınacak 70 eleman için 5.800 kişi başvurmuştur. Bu arada konu açılmışken aktarmakta da yarar görüyorum. İş-Kur'a başvuran 5.800 kişiden 4.900 kişi uygun şartları taşımadığından elenmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız şudur; hiç bir geliri olmayan, yakacağını, ekmeğini, gıdasını alamayan, evi barkı olmayan, gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın İş-Kur'a başvurmalarıdır.

emrullah-gur-ak-parti-il-baskani-hakkarihaber-d.jpg İş-Kur alımları, ilgili kurumlar tarafından uygun şartlara sahip olduğu belirlenen kişiler arasından kurayla alınacaktır. Valimiz Sayın Toprak'da bu konuda aynı hassasiyeti taşımaktadır.

-Halkımızın büyük bir heyecan ile beklediği Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkari'ye gelecekler mi?

"Evet, gelmesi bekleniyor fakat tarih tam olarak netleşmedi. Şu an halkımız Sayın Cumhurbaşkanımızı görmek için sabırsızlanıyor.

 

İl kongremize teşrif etmesini bekliyoruz, davetimizi olumlu karşıladılar. Sayın Başbakanımız, İç İşleri ve Milli Savunma Bakanlarımız ilimize ani bir ziyaret gerçekleştirmelerine rağmen Hakkari halkımızla birlikte büyük bir coşku içerisinde binler ile karşıladık.

Şu an on binler, mazlumların umudu Milletimizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımızı görmek ve kucaklaşmak için heyecanla beklemektedir.

-Laf lafı açıyor.Sorular hep bağlantılı olduğu için il ve ilçe meselemiz ne durumda?

Bu konuda kesin bir bilgimiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın Hakkari halkına büyük bir muhabbet ve sevgi beslediğine bizzat şahidim.Bu konuda gerekli açıklamayı Sayın Cumhurbaşkanımız yapacaklardır.

-İlimize çok sayıda Bakan ziyareti oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ve partimizin tüm yetkilileri ilimizi ve halkımızı çok önemsiyor ve çok değer veriyorlar.

Yapılan ziyaretler bunun bir göstergesi olup verdikleri desteklerden dolayı son derece memnunuz. İlimize yapılan ziyaretler vasıtasıyla sorunlarımızı yakından ve yerinde görerek katkı sunuyorlar. Bu ilgi ve alakaları için teşkilatım ve halkım adına teşekkürlerimizi arz etmek isterim.

hakan-003.jpg-Belediye çalışmalarını nasıl yorumluyorsunuz?

Sadece biz değil burada yaşayan tüm vatandaşlarımız belediye hizmetlerinden oldukça memnundur. Başkan Sayın EPCİM çalışmalarıyla halkın gönlünde büyük yer edinmiştir. Bu halk gerçek hizmeti ve belediyenin varlığını yeni yeni his ederek gördü.

Bu hizmetler daha başlangıç, yapılacak çok iş var. İnancım odur ki, önümüzdeki yerel seçimlerde halkımızın Ak Partimize göstereceği teveccüh neticesinde inşallah yeni bir Hakkâri inşa edeceğiz. Halkımız hizmetin ve yaşam alanlarının en güzeline layıktır.

Biz başkan ile sohbete dalarken kahvaltıyı unuttuk. Bu arada telefonu hiç susmadı ve her telefona da benden müsaade isteyerek yanıt veriyordu. Bu durumdan hoşnut olmadığımı fark edince hemen devreye girdi; "kusura bakmayın, yeni bir dönem ve anlayış ile başladık. Vatandaştan kaçmak ve saklanmak yok.

Halkımızı seviyoruz, halkımızın her haklı talebi bizim için emirdir. Milletimizin ve Ümmetimizin bekası için uyumayan, daima diri ve dik duran liderimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın duruşu ortadayken bizim duraksamamız söz konusu bile olamaz” dedi.

Emrullah GÜR, henüz 39 yaşında genç ama son derece deneyimli ve aktif bir mücadele ruhuna sahip. Çok güzel düşünceleri ve projeleri var.

Haber Türk Gazetesi'ne de konuk oldu ve kısa sürede tüm Türkiye'de tanındı. İlimizin en görkemli kongresine hazırlık yapıyor. Yolun ve bahtın açık olsun genç başkan...

Bu yazı toplam 5251 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim