• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ak Parti il cephesinden son durum!

Hakan Taş

Tanıtım programı parti il binasında, toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saat 10.00 da  saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Salonda beklenen kalabalık yoktu. İl-ilçe yönetimi, aday adayları ve adaylar vardı. Adayların yeniden tekrar özgeçmişleri okunarak sahneye takdim edildiler…

 NURETTİN FIRAT;”BU SEÇİM KIRILMA NOKTASIDIR”

Çiçeği burnunda yeni ve genç il başkanı Nurettin Fırat tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yaptı. Fırat;”Üç adayımız da çok değerlidir. 2012 yılından beri parti olarak hep zirvedeyiz ve bu başarı ibresi hep yükselecektir. Bu seçim bir dönüm ve kırılma noktasıdır.

Çünkü anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi var. Hepimiz sayın Erdoğan’a çok şey borçluyuz. Kapı kapı gezerek, vatandaşın ayağına giderek destek isteyeceğiz. Dua ve desteğinizi esirgemeyin.” Dedi.

KIZILBAN; “BİZ PARÇALI BULUTLU DEĞİLİZ”

Söz alan Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Osman Kızılban, haklarında çıkartılan dedikodulara yanıt verdi. Kızılban,”Bizi, üçlü bir arada göremiyorlarmış. Siz Ak Parti’li adaylar parçalı bulutlusunuz dediler. Hayır bu doğru değil. Üçümüz her zaman birlikteyiz. Gönül gönüle, omuz omuza seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçim boyunca yumruk göstermeyeceğiz, el sıkacağız. Bu seçimlerin sonucu 3-0 Ak Parti başarısıyla sonuçlanacaktır” dedi.

ERTUŞ,”TEMSİLİYET KONUSUNDA EKSİĞİMİZ VAR”

Ak Parti’de iki dönemdir üçüncü sıraya yerleştirilen Mehmet Ertuş, farklı bir konuya dikkat çekerek temsiliyet konusundaki eksikliğe değindi ve Ak Parti’den milletvekili mutlaka olmalıdır dedi. Ertuş, “İlimizde sorunlar birikmiştir. İşsizlik almış başını gidiyor. Yeni Türkiye inşasında Hakkari hak ettiği yerde değil. Tarım ve hayvancılık bitme noktasında.  Sınır kapıları faal duruma getirilerek piyasa canlanmalıdır. Hepimiz sağduyulu olmalıyız. Tüm düşüncelere saygılıyız” dedi.

 ZEYDAN ŞOK ETTİ

Tüm gözler ondaydı. Bugüne kadar hep listelerin başında yer alan ve hep siyasi zirveden inmeyen Rüstem Zeydan’ın duruşu ve suskunluğu dikkat çekti. Haklı sebepleri vardı. Partinin ilk kurucusu, fanatiği ve neferiydi. İkinci sırada olmanın verdiği huzursuzluk ruh halini de etkilemişti.

Herkesi şok eden suskunluğu aslında gizli bir sitem ve isyandı. Bağımsız aday olması siyasi kariyeri açısından daha doğru bir karar olurdu diye düşünüyorum. Benim tanıdığım Rüstem Zeydan konuştuğunda yer yerinden inlerdi. Bu defaki sessizliği ve duruşu parti ve seçim havasını olumsuz etkileyecek gibi…

Hem HDP hem de Ak Parti, Zeydan’ları güç takviyesi olarak bu yarışın iki ve üçüncü basamağına yerleştirdiler ama bana göre genel merkezdeki hesap halkın iradesine uyum sağlamayacaktır. Küçük Zeydan’ın HDP’de listeye girmesi çok tartışıldı. Büyük Zeydan’ın Ak Parti’de ikinci sırada olması da seçmenleri rahatsız etti.

ÖZTUNÇ İSTENMEYEN ADAM

Törende dikkat çeken bir başka konu Fehmi ÖZTUNÇ bağımsızlığıydı. “Listemizde yer alan bir kişi hariç 29 değerli arkadaşımız” denilerek Öztunç’a sitem edildi. Adaylar,”Beyefendi üçümüzü katlayacak kadar oy alacağını söylemiş. Ak Parti’yi sileceğini belirtmiş. Biz ve halkımız buna sadece güleriz” dediler.

LİSTE DIŞI KALANLAR KATILMADI

30 aday adayı olan isimlerden çoğu tanıtım toplantısına katılmadılar. Beklenen kalabalığı da göremedim zaten. Şemdinli seçmenleri kırgın mı diye sordum. İlk yanıt Kızılban’dan geldi; “Hayır öyle bir kırgınlık filan yoktur. Şemdinli parti yöneticileri ve aday adayı arkadaşlarımız hepsi buradalar. İkinci yanıt Mehmet Ertuş’tan geldi. Ertuş, “ Sayın Süleyman Soylu’ya beni çıkartın Şemdinli’den bir arkadaşımızı listeye koyun dedim” diyerek bir nevi Şemdinli listede olmalıydı mesajını verdi.

Sonuç olarak Ak Parti il örgütünde bugün gördüğüm manzara beni çok tatmin etmedi. Ortada denge görevini üstlenen Zeydan’ın mutsuzluğu ve suskunluğu her şeyi etkileyecek gibi. Hakkari Merkez de 47 bin 499 seçmen, Yüksekova’da 68 bin 157, Şemdinli’de 31 bin 860, Çukurca’da ise 7 bin 189 seçmen var.

Toplamda 150 bin seçmenimiz var. 20 bin geçersiz oy olsa bile 130 bin kişi sandık başına gidecektir. HDP barajı aşamayacaktır diyen Ak Parti bakalım bu seçimde oylarını arttıracak mı?

ak-ak-parti-hakkari.jpg

          

Bu yazı toplam 1500 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim