• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Ak Parti Merkez ilçe kongresi yapıldı

Ak Parti Merkez ilçe kongresi yapıldı
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Merkez İlçe Teşkilatı 6. olağan kongresini gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye AK Parti Trabzon Milletvekili ve Hakkari İl Koordinatörü Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti 23. dönem Milletvekili A. Muttalip Özbek, Eski İl Başkanları, Nurettin Fırat, Mehmet Ertuş, Av. Abdulmecit Tarhan, iş adamları, kanaat önderleri, partililer ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, 6. Olağan kongremiz ile tekrardan göreve dönmemi uygun gören Cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize teşekkür ediyorum dedi.

Adıyaman,” 2002 yılından beri Ak Parti merkez ilçe teşkilatının bir üyesi ile bu kutlu yolculuktaki görevimizi 2015 yılı itibari ile merkez ilçe başkanlığını görevimi sürdürmekteyim. Göreve başlarken 3 bin 903 üye ile görevi devir aldım. Şimdi hamdolsun üye sayımız 6 bin 200 dür.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin döneminin farkında olarak ilimizin ve ülkemizin geleceğini yeniden büyük Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracak bu önemli süreç için çalışmaya devam edeceğiz. Allah bizleri bu kutlu davada Cumhurbaşkanımıza ve sizlere karşı mahcup bırakmasın” diye konuştu.  

Daha sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, düzenlenen 6. Olağan kongresinin bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum dedi.

Gür,” Başkan Cemal Adıyaman ve ekibine şimdiden başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Hakkari ekibiyle yeni bir vizyon ve yeni bir ilme kazandıracak. Bizlerde il başkanlığı olarak hem merkez hem de ilçe teşkilatlarımıza her türlü katkıyı sunacağız.

Cenabı Allah bu güzel birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Şu güzelliği görünce duygulanıyorum. Zira 2009 yılında merkez ilçe kongremizi yapıyorduk. Aynen böyle bir gündür. Tabi o dönem Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız kendileri bizzat bu kongreye katıldılar.

Çok kötü bir gündü. Kepenk kapatma, kontak kapatma ve sokağa çıkma yasağı vardı. O dönem kapalı spor salonunda kongremizi gerçekleştiriyoruz. İnsanlar kongreye katılmak istiyorlar fakat kongreye katılamıyorlar. Cumhurbaşkanımızla kongre salonuna giderken bir kadın camın perdesini hafifçe aralayarak korka korka el salladı. O günü hiç unutmadım.

O günler aklıma geldikçe şimdi ki tabloyla kıyaslıyorum. Ve şuan bulunduğumuz salon hınca hınç dolmuş. İnsanlar özgürce siyaset yapabiliyor. Hakkari de istediğimiz de buydu. Herkes sokaklarda gönlünden ne geçiyorsa, hangi siyasi partiyi destekliyorsa özgürce siyaset yapsın. Maalesef biz geçmiş dönemde bunların sıkıntısını çok yaşadık” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili ve Hakkari İl Koordinatörü Ayşe Sula Köseoğlu ise, HDP’nin bu halkın gerçekten hakkını savunarak siyaset yapmasını, şiddet ve terörle kendi insanlarına kıyan bir anlayışla siyasetin yürüyemeyeceğini söyledi.

Köseoğlu,” HDP’liler Türkiye’nin her tarafına mesajla siyaset yapsınlar. Ben isterim ki Trabzon’a da İstanbul’a da mesaj versinler. Türkiye partisi olsunlar. Türkiye’nin her tarafını kucaklasınlar. Çünkü bizim bir ve tek olmaktan başka bir seçeneğimiz yoktur. PKK, DAİŞ ve FETÖ ile Türkiye üzerine emellerini gerçekleştirmeye çalışan dış güçlerin oyunlarını haritanın dış tarafına baktığımızda hepimiz görebiliyoruz. Oysa bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz. Bu ülkenin geleceği için bir ve tek olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Kongre mali raporların okunmasının ardından 400 delegenin katılımıyla tek listeyle yapılan seçimle AK Parti Hakkari Merkez İlçe Başkanlığına ikinci kez Cemal Adıyaman getirildi. Haber; Serkan Kaya (İHA)

dsc01938.jpg

1-087.jpg2-121.jpg3-091.jpg

dsc01961-006.jpgcemal-adiyaman-m-001.jpg

Bu haber toplam 5114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim