• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ak Parti'de heyecanlı buluşma

Ak Parti'de heyecanlı buluşma
Temayül yoklaması delegelerin adaylardan hangisine meyyal olduğunu anlamak için yapılan bir çeşit sandığa gitmedir…

İlkbahardan kalma sıcak bir gün. Temayül yoklaması için Atatürk Kültür merkezine davet edildim. Program saat 10.00 da başlayacaktı. Aday adayları, her biri yakınlarıyla ayrı ayrı geldiler toplantı salonuna.

Kültür merkezi bahçesinde şıklık yarışı başladı. Oskar ödüllerini aratmayan görüntüler takıldı objektiflerime.

Rengarenk kravatlar, boyatımış saç ve bıyıklar, yayılan parfüm kokusu. Hepsi heyecanlı, hepsi şık, hepsi mutluydu. Birbirleriyle öpüşerek espri içerikli kısa sohbetler yaptılar. Polis güvenlik önlemini elden bırakmamıştı. Toplantı salonu dışında ve içinde güvenlik önlemleri vardı. Herkes üst baş aramadan geçirildi.

 İlk iki sıraya aday adayları oturtuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla program başladı. Sunuculuğu meclis üyesi İsa Ölmez yaptı. Aday adayları tek tek sinevizyon gösterileriyle tanıtıldı.

Salondaki delegeler her aday adayı için alkışla destek verdi. Eski vekiller Rüstem Zeydan, A.Mütalip Özbek  temayül yoklamasına gelmelerine gerek duyulmadığı için bulunmadılar. Aday adaylardan Alayı Atlı’da il dışında olduğundan dolayı bu programa eşlik edemeyen isimler arasındaydı.

Türkiye AB Karma Komisyonu Başkanı Ak Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkan delegelere Türkçe ve Kürtçe selam verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Ak Parti’nin Hakkari’de tarih yazacağını belirten Demirkan şunları söyledi; “Temayül bir kriterdir. Kullanacağınız oylar çok önem teşkil ediyor.

Bundan sonra Genel merkez bazında iki mülakat var, üst komisyon var. Kamuoyu araştırması da illerde yapılacaktır. Seçici kurulda olsam çok zorlanırdım. Tüm aday adayı arkadaşlarımız birbirinden değerli.

Bu yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Dokuz seçimdir halkımızdan almış olduğumuz yetkiyle birinci parti konumundayız. 7 Haziran seçimlerinde yine birinci olacağız. Askeri anayasasını sivilleştirmemiz lazım. 330 sandalye lazım ama biz 360 olmalıyız. Bunun için de gerekirse kapı kapı dolaşarak gönül kazanacağız.”

Salon, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu posterleriyle süslenmişti. Doğrusu beklediğim kalabalığı göremedim. Ekibin içinde tek bayan aday adayı vardı oda Gülşen Güler’di. Bayan Güler’in şıklığı gözlerden kaçmadı. Kendisini tebrik etmek için birçok delege adeta kuyruk oluşturdu.

Ben ve salondakileri şaşırtan bir katılım da vardı. Meğerse Hakkari’de Anadolu Partisi varmış da haberimiz yokmuş. Parti yönetimi Ak Parti’ye katılma kararı almışlar ve kendilerine rozet takıldı.

Tüm aday adayları el ele salona girdiler, kol kola dışarı çıktılar. Başka kentlerde izlediğimiz olumsuzluklar, yumruklaşmalar yaşanmadı. Kucaklaşma ve öpüşme adeta zirve yaptı. 7 Nisan günü adaylar açıklanacak.

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Ak Parti MYKY Üyesi Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atay’ın da hazır bulunduğu temayül yoklamasında 600 delege oy kullandı. Herhangi bir tatsızlık yaşanmadan öğle yemeğiyle program son buldu. Hakan Taş/Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4639 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim