• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Ak yürek bayan Ertuş!

Hakan Taş

Özel bir sebepten dolayı Ak Parti il yönetimine biraz kırgın olduğum için çalışmalarını artık eskisi gibi sık takip etmiyorum. Münevver ERTUŞ davet ettiğinde kendisine bu davete iştirak edeceğimi belirttim. Kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek 5. Kadın Kongresine yarım saat erken gittim.

Adı kadın kurultayı olsa da Ak Parti’nin erkek kadrosu tam takım oradaydılar. Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçe teşkilatları eksiksiz bu kongreye katılım sağladılar.

Biz Hakkari’de “Kadın Kongreleri”ne alışık değiliz. Daha doğrusu hiçbir partinin kadın kolları bu güne kadar hiçbir şekilde etkili olmayı beceremediler. Kağıt üzerinde etkisiz ve yetkisiz var olmayı seçtiler. Münevver ERTUŞ, ilimizde bir ilke imza attı. İl yönetimini bastıracak kadar etkili oldu.

Her kapıyı çaldı, sivil ve resmi her makamı ziyaret etti. Esnafa, hastaya, çiftçiye, garibana, emekçiye herkese gitti. Partisini anımsattı ve sevdirdi. Yaşı genç olsa da ağırbaşlı ve saygılı duruşuyla her kesimin takdirini topladı. Siyaset ERTUŞ ailesinin yaşam biçimi olmuştu. Kendisi aileden gördüğü siyaseti meslek edinerek buralara kadar geldi.

Kadın Kongresine geri dönelim. Salon hınca hınç doluydu. Duvarda dikkat çeken bir pankart vardı; “Reis’in aşkı Ak’tır. Kadının davası haktır”… Eski ve yeni tüm il ve kadın başkanları oradaydı. Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selma ÇAM’ın gelmeyişini yadırgadım. İlimize Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve tüm bakanlar gelirken bayan ÇAM’ın gerekçe ne olursa olsun iştirak etmeyişini eleştiriyorum.

Ankara’dan Ak Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Canan Baran İZGİ tek başına gelmişlerdi. Hakkari kadınının bu büyük coşkusuna telgraflarla eşlik etmeyi tercih ettiler. Bu eksikliği gidermek adına bayan ÇAM’ı gönül almak adına en kısa zamanda Hakkari’ye bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Binali YILDIRIM’ın mesajları okunduğunda salon adeta coştu.

Ak Parti Kadın Kollarında 4.5 milyon üye vardır. Kadının davası haktır diyen parti 2023 hedeflerine Türkiye’yi kadın gücüyle ileriye taşımayı hedefliyor.

Münevver ERTUŞ kürsüye çıktı. Abartılı bir giyim ve makyaj yoktu. Her konuda sade ve içten bir kardeşimizdir. Konuşmasını çok kısa yaptı. Kimseye laf atmadı, eleştirmedi. Ak Parti’ye emek sarf eden geçmişte ve günümüzdeki herkese teşekkür ederek sözlerine şunları ekledi; “Elden ele, nesilden nesile bayrağımızı taşımaya devam ediyoruz. Bizim hizmet etmekten başka bir amacımız yoktur.

Köy ve mahalle teşkilatlarımızı oluşturduk. Sürekli halkımız ile içiçeyiz. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın siyaset anlayışını kendimize hedef belirledik.  Hakkari kadını artık her sorumluluğu üstlenebilecek güce erişmiştir. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum”…

İl başkanı GÜR ve diğer konuşmacıları beklemeden salonu terk ettim. Görmüş olduğum coşku ve heyecan beni etkiledi. Ak yürekli kardeşimiz Münevver ERTUŞ’u tebrik ediyorum..

ak-parti-003.jpg

Bu yazı toplam 5566 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim