• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

AKALIN; “AYDIN AYDIN YÜKSEK ZEKA!”

Hakan Taş

STAR TV de hafta içi her gün çok izlenen bir program var. Demet Akalın ve Alişan’ın sunduğu program ile sabahları enerjik ve kıpır kıpır uyanmak, müziğe doymak, hem gülmek, hem eğlenmek hem de bilgilenmek adına herkes ekrana kitleniyor.

Bugün ki konuk Hakkârili sanatçımız Aydın AYDIN’dı. Bugüne kadar bir çok TV programına konuk oldu. Birçok gazeteye manşet oldu. Haber bültenlerinde yer aldı. Ama bu programda kesintisiz bir başarının öyküsü vardı. Ben şahsen izlerken gurur duydum.

Hakkârili birçok vatandaşımıza göre Aydın AYDIN, “Hakkari Delisidir”. Kimine göre kafayı sıyırmış. Kimine göre tam tımarhanelik. Ona gelen küfürlerin sayısını o bile hesaplayamaz. Kendisine zaman zaman değindiğim için tabiki bende bu küfürlerden nasibimi alıyorum.

Kime ne zararı dokunmuş, hangi kul hakkını yemiş, kimi dolandırmış. Sazların teli pas tutarken, şarkılar dillerin ucunda geri yutulurken, müzik koronaya rehin tutulurken, sanatçılar çaresizlikten kıvranırken o hep gündemde olmayı başardı. Çocuk, hayvan, bitki, doğa, kadın hakları savunuculuğunu yaptı. Dünyamızı kirletenlere meydan okudu. Kimseyi kin ve nefrete sevk eden sözler sarf etmedi. Aksine insanları gülümsetti, çocukları güldürttü, hayvanları sahiplendi. Toplumu her türlü tehlikeye karşı sazı ve sözüyle uyardı. Türkiye ve dünya kendisini alkışlarken biz bölge insanı küfür ve hakareti layık gördük. Son iki yıldır gündemden hiç düşmedi. Kendisini anlamak için sadece tanımak ve sevmek yeterlidir. Tüm dünyaya yetecek kadar yüreği merhamet duygusuyla dolu. Gözleri görmeyen bir evlada ışık olan mükemmel bir babadır. Memleket ve vatan sevdalısıdır. Ağzındaki lokmayı, cebindeki son kuruşu paylaşmayı çok iyi bilendir. O  önce iyi bir insan sonra da başarılı bir sanatçıdır. Hakkarili olmasaydı, doğup büyüdüğü memleketinde heykelini dikerlerdi.

Manken ve sanatçı Demet Akalın, bugüne kadar yüzlerce sanatçı ağırladı. Aydın Aydın’a hayran kaldı. Sürmeli iri gözleri daha da büyüyerek kamaştı. Şu sözleri programa damga vurdu, “Aydın AYDIN tek kelimeyle yüksek zeka”… Programın resmen santralı çöktü. Kovid-19 ve yasaklar kapsamında ev hapsinde olan milyonlarca kişi güne Aydın Aydın ile başladı ve gülmeyi unutan yüzler tebessümleşti.

Hakkari sadece Aydın Aydın ile değil, gün geldi gururumuz Yılmaz Erdoğan’ı eleştirdiler. Gün geldi Yazar Muhsin Kızılkaya’ya sözlü saldırıda bulundular. Benim yazdığım şiirlerle dalga geçtiler. Aydın Aydın’ı da köyün delisi ilan ettiler. Birbirimizi ne zamanki sevmeyi başardıysak işte o zaman virüs ve hastalıklar da bizden uzak durur.

Sen yoluna devam et sevgili kardeşim. Sesin yüreğin kadar güzel. Yüreğin Hakkari dağları kadar büyük. Türküler yoldaşın, sazın sırdaşın olsun…

Bu yazı toplam 2994 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim