• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Akdoğan: Bir askerin yatak odasında yazdığı yazıyı meclise taşıdı

Akdoğan: Bir askerin yatak odasında yazdığı yazıyı meclise taşıdı
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova'da bir askerin yatak odasında yazdığı yazı ile ilgili başbakan Davutoğlu'nun yanıtlama istemiyle meclis başkanlığına soru önergesi verdi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan TBMM’ne verdiği soru önergesinde daha önceleri Diyarbakır’ın Lice, Silvan ve Muş’un Varto ilçelerinde güvenlik güçlerince yazılmaya başlanan ırkçı ve cinsiyetçi duvar yazıları,Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri içindeki bazı kesimlerce Kürt halkına ve değerlerine karşı bir saldırı politikası haline getirilmiştir dedi.

Akdoğan,”Ortaya çıkan bu tarz cinsiyetçi, ırkçı ve fasit saldırılara karşı hükümetin ve yargının kayıtsız kalması sürekliliği sağlamıştır.

Kamuoyunun tepkilerine rağmen hükümet tarafından herhangi bir yaptırım ya da soruşturma-kovuşturmayapılmamasından cesaret alan bu kesimler, Cizre, Sur, Silopi gibi yerlerden sonra şimdi de Yüksekova’da da kabulü mümkün olmayan faşist ve ahlak yoksunu davranışlarını devam ettirmektedir.

Hükümetin, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak iddiasıyla Yüksekova’da başlattığı operasyonlarda yer alan bazı güvenlik güçlerinin, vatandaşlara ait evleri basıp, mahremiyet alanlarını işgal ettikleri, bizzat kendilerinin çektiği görüntülerde ortaya çıkmıştır. Vatandaşların en mahrem alanı olan yatak odasında çektirildiği gözlenen fotoğrafların yanı sıra aynı mekânlara yazılan ırkçı, cinsiyetçi ve fundamentalist yazılar faşizmin artık cinsel alana taşındığınıgöstermektedir.

Savaş ortamında dahi ulusal ve evrensel insan hakları anlaşmalarına göre mahremiyet mekânlarına dokunulmayacağı taahhüt edilmesine rağmen, Kürt coğrafyasında girişilen savaşta hiçbir hukukî düzlem tanınmadığı gibi sergilenen bu eğilimlerin psikolojik bir rahatsızlığa işaret etmesine rağmen, sürekliliğine ilişkin önleyici tedbirler alınmamaktadır.

Bu Bağlamda; 2015 Yılında Diyarbakır’ın Lice ve Silvan ile Muş’un Varto ilçelerinde duvarlara “Esedullah Timi” imzasını taşıyan ırkçı, faşist yazılar hakkında başlattığınız soruşturmalar var mıdır? Soruşturma varsa hangi aşamadadır?

Hükümetin, bizatihi sorumluluğunda olan insani değerlere ve mahremiyet haklarına yönelik gerçekleştirilen bu tarz saldırılara karşı neden önlem alınmamaktadır? Gelecekte bu tarz davranışların tekrarlanmaması yönünde engelleyici tedbirlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar var mıdır?

Güvenlik güçlerinin, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir vatandaşa ait eve postallarla giripyatak odasında kişinin mahremiyetine saldırı niteliğindeki görüntülere ilişkin bir soruşturma yapılacak mıdır?

Güvenlik güçleri içindeki bu tarz yazılarıyazan ve cinsel terapiyeihtiyaç duyan kişilere yönelik bir tedavi süreci başlatılacak mıdır? Hastalıklı zihniyete sahip bu insanların orduda tutulması bu davranışları onaylamak anlamına gelmemekte midir?

Gerek hükümetinizin gerekse yargının bu ahlak dışı davranışlara karşı kayıtsız kalması, bu davranışları onayladıkları anlamına gelmiyor mudur? Şayetbu davranışlar hükümetiniz ve yargı kurumları için kabul edilemez ise, neden gereken müdahale yapılmamaktadır?” dedi. Basından

Bu haber toplam 6606 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim