• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Akil kent Hakkari

Hakan Taş

Süreç bana göre harika gelişiyor. Muhalif seslere rağmen ülke sükunete büründü. Akil adamlar bölge bölge dolaşmaya devam ediyorlar. Hem protesto ediliyorlar hemde alkış alıyorlar. Yani klasik Türkiye manzaraları.

ANA VE YAVRU MUHALEFETE :

Benim bildiğim, konu bir ülkenin çıkarları olunca muhalefet-iktidar, sağ-sol, tüm zıt fikir ve düşünceler birleşir. O ülkeye barış ve huzur gelecekse herkes fedakarlık yapmalı. Bir ülkede kardeş kanı akmayacaksa, herkes huzur ve güven içinde yaşayacaksa renkler bir olmalı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi bu davada çok acımasız buluyor saldırganlaşmalarına anlam veremiyorum.

TÜRK VE KÜRT MİLLİYETÇİLERİNE

Sosyal paylaşım sitelerinde Füsun’un adı olmuş T.C Füsun… Ali’nin adı olmuş T.C Ali… Bende K.C Hakan’ mı yazayım… Geleceğimizi ve hepimizi ilgilendiren bu ciddi konuda neden duygusal davrandığımızı anlamıyorum. Bu barış süreciyle varılacak noktada ülke ismi değişmiyor ki, ülke sadece Türklerin değil Türkiye’lilerin olacak. Kimse kimliğinden, renginden, dilinden ötürü dışlanmayacak, yargılanmayacak.

Gözler nevruz kutlamalarındaydı, sağduyu galip geldi. Gözler Öcalan’ın doğum günündeydi sağduyu kazandı. Gözler Kenya’da yakalanış yıldönümü gerginliğindeydi bir kişinin burnu bile kanamadı. Bölgede barut kokan yerlerde şimdi barış çiçekleri yeşeriyor ve halkımız piknik yapıyor. Üç aydır birkaç kazanın dışında operasyon adıyla kimseler hayatlarını kaybetmedi.

 Bitlis’te polis biber gazı yerine gül suyu fışkırtıyor.

 Muş ilimiz ilk kez bir sivil Cumhurbaşkanı görüyor.

 Hakkari polisi Akil Adamları güllerle karşılıyor.

O yüzden T.C Nazlı, T.C Utku ve K.C Azad’a rica ediyorum; ülkede barış havası esecekken, esiyor iken tahriklere gelmeyin. Bende AK Parti’ye muhalif olan binlerce kişiden biriyim. Bu süreci MHP bile başlatmış olsaydı, kanı durduracak öneri ve proje sunsaydı ben MHP’yi de destekler ve alkışlardım.

Akil adamların ilimize ve bölgemize yaptıkları ziyareti de pek gerekli bulmadım. Çünkü bu acıları en çok yaşayan halkız. Canımız yana yana akıllandık ve akil il olduk. Bu süreçte neyin doğru ve yanlış olduğunu en çok bilenlerdeniz. Akil adamların bize aktaracaklarını biz yıllardır rapor halinde Ankara’ya torba torba postalıyoruz.

Benim akil adamlardan isteyeceğim şey şudur. Terör bütçesi madem devletin cebinde kalacak o zaman kentimizin gelişmesi için, kalkınması için destek olun. Hakkari’de ciddi bir işsizlik var. Herkesi sürece destek olmaya davet ediyorum.

 

 

 

Bu yazı toplam 1983 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim