• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Akşener, Hakkari'de kiralar çok yüksek!

Akşener, Hakkari'de kiralar çok yüksek!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hakkari’de esnafın sorunların dinledi. Esnafın yüzde 60’ının siftah yapmadığını söyleyen Akşener, “Sorunlara dikkat çekmek için buradayım” dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk ziyaretini Yüksekova İlçesine yaptı. Burada partililer tarafından karşılanan Akşener daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. 

Esnaf ziyaretinin ardından çarşı merkezinde vatandaşlar ile halay çeken Akşener Yüksekova İlçesi'ndeki temaslarının ardından Hakkari merkeze geçti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Türkkan ve Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz’ın eşlik ettiği Akşener, merkezdeki temasları kapsamında Durankaya eski Belediye Başkanı Fatih Keskin’i ofisinde ziyaret etti. 

Keskin Akşener’e kente yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Hakkari sokaklarında dolaşan tek Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Keskin, babası Hakkari eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin ile Meral Akşener’in birlikte çekildiği fotoğrafları gösterdi.  

Keskin, “Türkiye’de üçüncü bir alternatif şart. Doğuya geldiğin zaman bizim burada bir HADEP gerçeği var. Ya HADEP ilesin yada karşısındasın. Bir de Ak Parti gerçeği var. İnsanlar artık doyum noktasına geldi. İkisine de doyum noktasına geldi. Üçüncü bir tane eve bir samimiyete, bir dostluğa ihtiyaç var. Herkes burada yolcu biz hancıyız” dedi. 

Keskin’i alkışlayan Akşener ise ‘Evime geldim’ deyip çevredeki esnafları işyerinde ziyaret etti.

Teker teker esnafı dinleyen Akşener,  Hakkari temaslarına ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Hakkari’deki esnafların yüzde 60’ının siftah yapmadığını savunan Akşener, “Bugün Hakkari ve Yüksekova ilçemizi ziyaret ettim. Gezdiğimiz esnaflarımızın yüzde 60’ı siftah yapmadığını, siftah yapanların da 50 lira 60 lira civarında siftahlar yaptığını hep birlikte gördük.

Korucularımızın maaşları ile ilgili müthiş bir şikayet ile karşı karşıya kaldık. Onları kamuoyuna ve iktidar partilerine ulaştıracağız. İnanılmaz derece öğrencilerimizin tablet ihtiyacı var. EBA’ya giremiyorlar bunun anlamı şu eğer bu böyle sürdüğü taktirde bu çocuklanın lise sınavlarında, üniversite sınavlarında başarılı olmaları mümkün değil. Bir nesli kaybetmiş oluruz” dedi. 

Hakkari’de gençlerin işsiz olduğuna dikkat çeken Akşener, “Burada çok fazla işsiz genç var. Buna dikkat çekeceğiz. Dedikodu sisteminin dışına çıkıp Hakkarililerin; Hakkarili gencinin, kadınının, esnafının, korucunun buna Yüksekova da dahildir.

Emeklinin işsizin, çiftçinin hayvancının derdinin ne olduğunu kamuoyu ile paylaşacağız. Basın mensuplarından ricam bizi övmeyin, burada gördüklerinizi yayınlayın. Burada esnafı ziyaret ettiğim de ne iktidarı yerdim ne de partimi övdüm. Sadece esnafın sorunlarını dinledim’ diye konuştu. 

3-20210403171847.jpg

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim